За ОШ „Петефи бригада“ 2.5 милиона динара

0

Основну школу „Петефи бригада“ у Кули, посетио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине, Михаљ Њилаш, кога су дочекали председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић и Чаба Пожар, директор школе. Како је изјавио Њилаш, сарадња покрајине и општине Кула је на заиста високом нивоу, што потврђује и пројекат према којем ће ових дана почети замена врата и прозора у кулској основној школи, а вредност овог пројекта је 2.5 милиона динара.

„Ово је само наставак дугогодишње сарадње коју имамо са покрајинским секретаријатом, да не подсећам на све велике ствари које смо успели заједнички да завршимо, пре свега мислим на економску школу, али и на све друге школе на територији наше општине. Сигуран сам и убеђен да ћемо и у наредном периоду наставити да са квалитетним пројектима конкуришемо и да ћемо имати подршку комплетне Покрајинске владе“, рекао је Милојичић. Такође, он је истакао да деца и запослени, на овај начин, добијају пуно боље услове, те обећао да ће оваква успешна сарадња са вишим нивоима власти бити настављена и у будућности.

У изјави за медије, Њилаш је рекао : „Сарадња Покрајинске владе и мог секретаријата је изузетна са општином Кула. Направио сам мали пресек пре него што сам дошао и стварно општина Кула припада у те општине у Војводини, које изузетно организовано конкуришу. То важи не само за мој секретаријат, него и за остале секретаријате. Нама је врло битно образовање и битно нам је да основна школа „Петефи бригада“ буде успешна у остваривању својих планова заједно са општином и заједно са нама“

Потпредседник Покрајинске владе нагласио је да ће радови бити урађени квалитетно, те да ће се тиме не само значајно смањити трошкови грејања, већ и да ће ови радови значајно утицати и на квалитет васпитно-образовног рада у целини.

Поделите

Коментари су затворени.