Ministar Udovičić u poseti sportskim klubovima u Kuli

0

Juče je u poseti kulskoj opštini boravio ministar omladine i sporta u Vladi republike Srbije, Vanja Udovičić. U pratnji svog domaćina, predsednika Privremenog organa opštie Kula, Velibora Milojičića, ministar je najpre posetio FK „Hajduk“, gde je u razgovoru sa predsednikom kluba, Daliborom Krkovićem, upoznat sa stanjem u klubu koji je ostvario sjajnu rezultatsku jesen. Udovičić je obišao i gradski stadion, rekavši da je zadivljen onim što vidi, jer takav objekat nemaju mnogi superligaši, te je tom prilikom Hajduku poželeo brz povratak u srpsku fudbalsku elitu.

Takođe, ministar je posetio i ŽOK „Hajduk“, gde ga je dočekala puna sala mladih odbojkaša, kojima je poklonio lopte.

Sumirajući posetu opštini Kula, Udovičić je rekao:

„Želja nam je da probudimo lokalne klubove, da zajedničkim snagama, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou, pomognemo i omogućimo razvoj sporta. Kao što ovde možemo da vidimo, Kula ima sjajne uslove i sa novom halom dobija još bolje. Ono što jeste za svaku pohvalu, ide na račun predsedniku Privremenog organa opštine Kula, što na takav način vodi računa o sportu, ali i što vodi računa o mladima. Uređena omladinska politika i uređen sektor sporta, daje hrabrost i daje motiv svima. Mislim da je ovo jedna lokalna samouprava koja treba da bude primer svima, a ovo je samo početak. Nešto što ćemo u kasnijem periodu da radimo jeste i sala za borilačke veštine.“
Predsednik Privremenog organa opštine Kula, nije skrivao zadovoljstvo jučerašnjom posetom ministra Udovičića. „Izuzetno je zadovoljstvo da posle desetak dana ponovo u našoj opštini pozdravimo ministra Udovičića. Danas možemo posvedočiti da sve ono što je tada obećano to je danas ispunjeno.“ On je izrazio veliku zahvalnost na bezrezervnoj podršci pokrajinskoj i republičkoj vladi, kao i Udovičiću lično, za sve što čini za sportiste na teritoriji naše opštine i istakao da je siguran kako će se ta saradnja u budućnosti intenzivirati.

Podelite

Komentari su zatvoreni.