Министар Удовичић у посети спортским клубовима у Кули

0

Јуче је у посети кулској општини боравио министар омладине и спорта у Влади републике Србије, Вања Удовичић. У пратњи свог домаћина, председника Привременог органа општие Кула, Велибора Милојичића, министар је најпре посетио ФК „Хајдук“, где је у разговору са председником клуба, Далибором Крковићем, упознат са стањем у клубу који је остварио сјајну резултатску јесен. Удовичић је обишао и градски стадион, рекавши да је задивљен оним што види, јер такав објекат немају многи суперлигаши, те је том приликом Хајдуку пожелео брз повратак у српску фудбалску елиту.

Такође, министар је посетио и ЖОК „Хајдук“, где га је дочекала пуна сала младих одбојкаша, којима је поклонио лопте.

Сумирајући посету општини Кула, Удовичић је рекао:

„Жеља нам је да пробудимо локалне клубове, да заједничким снагама, како на локалном, тако и на покрајинском и републичком нивоу, помогнемо и омогућимо развој спорта. Као што овде можемо да видимо, Кула има сјајне услове и са новом халом добија још боље. Оно што јесте за сваку похвалу, иде на рачун председнику Привременог органа општине Кула, што на такав начин води рачуна о спорту, али и што води рачуна о младима. Уређена омладинска политика и уређен сектор спорта, даје храброст и даје мотив свима. Мислим да је ово једна локална самоуправа која треба да буде пример свима, а ово је само почетак. Нешто што ћемо у каснијем периоду да радимо јесте и сала за борилачке вештине.“
Председник Привременог органа општине Кула, није скривао задовољство јучерашњом посетом министра Удовичића. „Изузетно је задовољство да после десетак дана поново у нашој општини поздравимо министра Удовичића. Данас можемо посведочити да све оно што је тада обећано то је данас испуњено.“ Он је изразио велику захвалност на безрезервној подршци покрајинској и републичкој влади, као и Удовичићу лично, за све што чини за спортисте на територији наше општине и истакао да је сигуран како ће се та сарадња у будућности интензивирати.

Поделите

Коментари су затворени.