Око 2000 грађана искористило могућност бесплатних превентивних прегледа у општини Кула

0

Преко сто грађана искористило је јуче прилику, да без заказивања и здравствених књижица обави превентивне специјалистичке прегледе у Дому здравља у Кули. Ово је била последња овогодишња акција превентивних прегледа, у којој су пацијенти могли да обаве анализу шећера у крви, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвук стомака.

“Оно што могу да кажем је да смо ми као здравствени радници изузетно задовољни, јер велики број наших суграђана је показао бригу о свом здрављу, а свесни смо да је превентива врло битна у смислу лечења, јер само правовремена дијагностика доводи до адекватног лечења”, каже др Здравко Шевин, директор Дома здравља у Кули.

Он такође истиче да су превентивни прегледи спроведени у свим насељеним местима наше општине, као и то да ће овакви прегледи бити спроведени и наредне године.

“Ја бих само поновио дефиницију Светске здравствене организације, да здравље није само одсуство болести, него потпуно физичко, психичко И социјално благостање.”

Оно што је важно нагласити је да данас са радом почиње и офталмолог, те се препоручује свим грађанима којима је потребна оваква врста прегледа да се јаве свом изабраном лекару, који ће им тај преглед заказати.

Поделите

Коментари су затворени.