За црвеначку халу десет милиона динара

0

Влада АП Војводина је препознала значај спорта за правилан развој наших младих нараштаја и због тога значајна средства улаже у развој спортске инфраструктуре. Управо то је био разлог што су данас у Kулској општини боравили потпредседник покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор развојне агенције Војводине Никола Жежељ. Високе званице су најпре посетиле спортски центар Црвенка где су покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник привременог органа општине Kула Велибор Милојичић потписали уговор којим покрајинска Влада обезбеђује 10 милиона динара за прву фазу реконструкције спортске хале у Црвенки. Поводом овог свечаног чина новинарима се обратио, који је истакао да је општина Kула  на конкурсу покрајинског секретаријата за спорт конкурисала са неколико пројеката, те да су та два пројекта испунила све услове:“ Данас је потписан уговор између Секретаријата и општине Kула, а радиће се прва фаза реконструкције ове спортске хале у Црвенки. Прва фаза подразумева реконструкцију крова, мокрих чворова и дела столарије на овом објекту како би се пре свега објекат сачувао од неке даље девастације. Та прва фаза вредна је нешто више од 10 милиона динара. Морамо кренути овим првим кораком да сачувамо халу од пропадања изграђену 1979.године и практично никаквих озбиљнијих улагања није било од тада. Ево први пут покрајинска Влада и покрајински секретаријат за спорт препознаје потребу да се ради на обнављању спортске инфраструктуре, али и на изградњи нове. Мислим да смо дужни да свим грађанима пружимо приближно једнаке услове за живот и квалитет живота и у том смислу је и ова наша данашња посета Kули, односно Црвенки, управо у том циљу“ нагласио је потпредседник покрајинске Владе Ђорђе Милићевић.

Своје задовољство потписивањем уговора није скривао ни председник привременог органа општине Kула Велибор Милојичић који је изразио велико задовољство и захвалност што су данас Црвенку посетили господин Милићевић и господин Батез:“ Оно што ја желим у своје лично име и име свих грађана општине Kула је да подсетим да у претходне две године како је формирана Влада на челу са господином Игором Мировићем, у општину Kула је по разним конкурсима стигло преко милијарду динара. Безрезервна помоћ коју имамо у претходном периоду омогућила је да реализујемо низ значајних пројеката. Велику захвалност у име свих грађана Црвенке, све деце, свих спортиста, што су препознали значај овог објекта, ово је храм рукомета. 10 милиона је почетак, за следећу годину буџетом и општина Kула ће обезбедити део средстава како би наставили и како би успели да до краја 2019.године завршимо радове“ истакао је председник привременог органа општине Kула Велибор Милојичић.

По речима покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза, Општина Kула је један од најбољих партнера покрајинског секретаријата за спорт и омладину:“ На територији општине Kула, имао сам прилику да се више пута уверим у стање спортских објеката. Једна је од ретких општина да у сваком свом насељу има адекватну спортску дворану по неким стандардима, који се прописују за потребе и развој спорта. Спорт није само такмичарски, врхунски спорт је и потреба свих грађана, спорт је и као база у основи за нас најважнији кроз школски спорт. Наравно да би обезбедили најбоље услове морамо да водимо рачуна и о томе“, додао је Владимир Батез покрајински секретар за омладину и спорт.

Најзадовољнији данашњим потписивањем уговора, којим ће покрајинска Влада обезбедити део средстава за реконструкцију Црвеначког храма спорта, свакако је директор СЦ Црвенка Владан Рачић који је нагласио да је ово предиван дан за Црвенку и за све кориснике спортске хале „Слободан Чиле Мишковић“:“ Дошао је потпредседник покрајинске Владе и доделио нам средства за санацију и адаптацију спортског објекта у висини од 10 милиона динара. Јако сам срећан, задовољан и хтео бих да се захвалим пре свега покрајинској Влади и општинској управи Kула, која је видела шта значи за Црвенку спортска хала и решила је да у наредном периоду од три или две године изврши детаљну санацију спортског објекта.“ рекао је директор СЦ Црвенка Владан Рачић.

Поделите

Коментари су затворени.