Са Туристичком организацијом на Wine Fest у Сомбору

0

Уз бројне манифестације којима се промовишу туристички потенцијали наше општине, Туристичка организација општине Kула заинтересованим привредницима омогућава одлазак на сајамске манифестације ван наше општине. Недавно је то био Сајам етно хране и пића у Београду, следећи у низу је Раванград Wine Fest у Сомбору, о чему смо разговарали са директором Туристичке организације Владимир Станковић.

„Ово је 10.пут да се Раванград Wine Fest организује и ми смо успели да обезбедимо не само штанд за учешће нашој Винарији Милисављевић и нашим женама из Еко Kуле, него и осталим произвођачима да обезбедимо превоз. Не ради се само о промоцији вина, тамо се нуди и продаја свега сто је везано за винску културу, а најзначајнија су предавања. У 15 часова, почиње предавање како се врши оцењивање вина, затим у 15:45 имамо анализу тржишта вина и развој винске културе. Према томе, позвао бих све наше суграђане који имају афинитета према вину да нам се прикључе и да у недељу 1. 12. у 12:00 часова, буду на отварању 10. по реду Wine Fest у Сомбору“, рекао је Станковић.
Ове године, у Сомбору, своје производе представиће и Винарија Милисављевић. С тим у вези, разговарали смо са Стеваном Милисављевићем, власником винарије.

„Ово је на неки начин јубиларна година и за Винарију Милисављевић. Наиме и нама је десета година производње , почев од садње 2008. Године. То практично значи да су ови виногради сада способни да дају максималан квалитет грожђа и максималан квалитет вина. Ми се радујемо овом Wине Фесту, јер ћемо на њему представити наша најновија вина, вина из ове 10. године, поготово „Chardonnay“. Он је ове године префектан као грожђе, а сада већ показује да ће бити перфектан и као вино. Чак мислимо, да ниједне године нисмо произвели тако добар „Chardonnay“ као ове године и ми се радујемо да то понудимо посетиоцима Wине Феста, да и они уживају у тако високом квалитету једног белог вина. Такође мислимо да представимо и наше најновије вино, осмо вино, то је вино које је настало спајањем младих зелених ораха и црвене купаже која је настала од четири црвене сорте: мерлот, пинот ноир, zweigelt и гаме.

Он такође истиче да је то јединствена прилика да се пробају не само њихова, него и вина конкуренције, те да на тај начин буду у ситуацији да сами процене квалитет и дођу до већине потрошача.

Поделите

Коментари су затворени.