Министарка Зорана Михајловић најавила нове капиталне инвестиције у Кули

0

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, заједно са сарадницима из министарства, као и директором ЈП Путеви Србије-Зораном Дробњаком и директором Инфраструктуре Железнице Србије-Мирољубом Јевтићем, посетила је данас општину Кула. Радном састанку је испред локалне самоуправе присуствовао председник Привременог органа општине Кула-Велибор Милојичић са сарадницима, а тема је била информисање о проблемима, али и активностима минстарства како на територији општине Кула, тако и у целом Западнобачком округу.

Милојичић је изразио велико задовољство због посете делегације са виших нивоа власти, рекавши да је овом приликом отворен низ значајних тема које су од круцијалне важности за даљи развој општине Кула. Такође, он се захвалио на безрезервној подршци републичкој и покрајинској власти, које континуирано помажу да Кула постане лепше, здравије и напредније место за живот.

Начелник Западнобачког управног округа, Душан Маријан, рекао је да је министарка показала велику жељу да помогне, како би се овај крај “вратио на старе стазе” и како би млади почели да се враћају у своја места, уместо да из њих одлазе.

У обраћању медијима, министарка је изјавила: “Разговарали смо о инфраструктури, договарали смо се и о рехабилитацији путева и о одржавању. Путеви Србије и Влада Србије ће само у редовно одржавање уложити 150 милиона динара, заједно са рехабилитацијом Кула-Врбас деонице, као и моста, то је већ преко пола милијарде динара. Али, оно што је инфраструктура и оно чему смо такође издвојили један део нашег састанка јесте питање канализације, питање фабрике воде, мањих фабрика воде, замена азбестних цеви, разговарали смо о канализацији у Сивцу, верујем да ћемо итекако следеће године имати документацију, тако да ћемо радити и на томе.”

Такође, она је истакла и да Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре у 2019. годину улази са много већим буџетом за капиталне инвестиције, него што је то било 2018. године, што значи да ће у сарадњи са локалним самоуправама, бити више простора за улагања.

Пројекат обилазнице око Куле, о којем се пуно причало, а који још увек није кренуо у реализацију, био је тема и данашњег састанка. “То није мала инвестиција, то није мали новац, разговараћемо са Управом за капитална улагања да се позабави пројектно-техничком документацијом и да се обезбеди новац за експроприацију, а реализацију тог пројекта ће урадити Влада републике Србије, Путеви Србије и Покрајинска влада. Мислим да је то капитална инвестиција када је у питању општина Кула”, рекла је Михајловићка.

Према речима Зорана Дробњака, директора ЈП Путеви Србије, рад на деоници пута Кула-Врбас почиње у априлу месецу и та инвестиција је у вредности од око 5 милиона евра.

Поделите

Коментари су затворени.