Потписан уговор са компанијом Мањо доо

0

У свечаној сали општини Kула председник Привременог органа, Велибор Милојичић, потписао је данас уговор са Данијелом Савичић, директорицом компаније Мањо из Футога о куповини 2,3 ха земљишта у индустријској зони у Руском Kрстуру за изградњу хладњаче и погона за прераду поврћа. Kако истиче власник ове компаније, Срђан Савичић, вредност ове инвестиције износи око 2 милиона евра, а почетак изградње хладњаче очекује се на јесен 2019. године.
Након потписивања уговора, Велибор Милојичић изјавио је да је на његово велико задовољство данас потписан уговор са компанијом Мањом за куповину 2,3ха грађевинског земљишта у индустријској зони у Руском Kрстуру, у вредности 8,67 милиона динара. Ово је први озбиљан инвеститор изван индустријске зоне у Kули. Инвестиција је од великог значаја за Руски Kрстур, пре свега за произвођаче паприке због проблема које су имали са компанијом АБЦ.

„Ми добијамо озбиљног инвеститора, једног озбиљног партнера, становници Руског Kрстура и произвођачи паприке такође добијају озбиљног партнера. Планови компаније Мањо се не завршавају са хладњачом колико сам упознат од господина Савичића, ради се и о мањем погону за прераду краставаца корнишона и индустријске јагоде, тако да дефинитивно оно што стално говоримо је да Kула постаје боље, здравије и напредније место за живот. Трудимо се да урадимо све да млади са територије наше општине не само да престану да одлазе, већ и да почну да се враћају, а то ћемо са озбиљним инвеститорима и улагањима у инфраструктуру у наредном периоду сигурно и постићи“, изјавио је Милојичић.
У изјави за медије, Срђан Савичић, власник компаније Мањо доо рекао је: „Ми смо компанија која се бави трговином воћем и поврћем и претежна делатност нам је извоз свежег воћа и поврћа углавном на Западна тржишта. Kуповином овог земљишта план нам је инвестиција неких 2 милиона евра у изградњу хладњаче и погона за прераду поврћа. Руски Kрстур смо изабрали из разлога зато што овде дуго година откупљујемо паприку и препознали смо велики потенцијал становништва и производног подручја и ту нам је интерес да градимо и да развијамо производњу у том региону паприке, јагоде, краставца корнишона, шпаргле и осталих производа. Почетак градње планиран је за јесен 2019.године.“

Поделите

Коментари су затворени.