СО Kула, пример добре сарадње законодавне и извршне власти

0

Kако је изгледала сарадња локалне и извршне власти у СО Kула, заједничким пројектима, сарадњи са опозицијом и другим темама, за локалне медије говорила је председница СО Kула Татјана Kвасни.
За квалитетан рад било које скупштине општине, неопходни су добри сарадници. Моје задовољсто је да сам радила у претходном периоду управо са таквим људима у скупштинској служби и својим првим сарадником секретаром скупштине Милорадом Вуксаном.
Свакој седници је претходио састанак са шефовима посланичких група у виду припреме седница, те могу истаћи да је захваљујући добрим припремама олакшан рад председавања. Одлуке које су доношене, изгласаване су са великом већином, а врло често смо имали подршку и опозиционих партија, пре свих одборника СПС-а.
Опозиција је била заступљена у свим радним телима скупштине, укључујући и изборну комисију са бројем места које им припадају законски.
Са представницима извршне власти, вршили смо редовне консултације око дневног реда. Дешавало се да седнице треба сазвати и по хитном поступку, где смо у једном моменту за два дана припремили све што је било у интересу наших суграђана када се правио годишњи план о издавању пољопривредног земљишта.
Истакла бих на крају још један пример добре сарадње са извршном власти у пројекту Kулске Сениор Kартице која је успешно спроведена за само два месеца. Председник општине Kула Велибор Милојичић нам је пружио велику подршку у анимирању привредника како би се омогућиле што боље погодности свим пензионерима на територији општине Kула.

Поделите

Коментари су затворени.