Održana 44. Međugradska izložba sitnih životinja u Kuli

0

Međugradska izložba sitnih životinja u Kuli i ove godine protekla je veoma uspešno. Već tradicionalno, druge nedelje novembra, Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja Kula, organizuje ovaj događaj i predstavlja zvaničnog domaćina manifestacije. Ova 44. po redu izložba, održana je u sali osnovne škole “Petefi brigada “ u Kuli. Kako je broj eksponata ove godine bio preko 700, jasno je da ova manifestacija iz godine u godinu raste i postaje sve veća i uspešnija.

“Ispred Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Kule, želim da vam se zahvalim što ste došli da ulepšate ovu našu 44. Međugradsku izložbu. Ima izloženo 540 eksponata golubova, 32 kunića, 28 vrsta patuljaste živine pojedinačno, 28 vrsta velike živine pojedinačno, kao i veliki broj malih i velikih vrsta ptica. Pozdravio bih sve sudije što su došli u ovom broju da nam pomognu da sprovedemo našu izložbu i predsedniku Saveza Milanu Brkiću što je večeras sa nama“, rekao je Goran Komnenić, odgovorno lice ovog udruženja.

Prisutne je pozdravio i predsednik Privremenog organa opštne Kula, Velibor Milojičić, koji je naglasio da mu je drago što ova izložba već tradicionalno postoji i okuplja veliki broj ljudi. Takođe, on je rekao da će se potruditi da naredne godine manifestacija dobije veći prostor koji će primiti veći broj izlagača i veći broj posetilaca.

„Opština Kula nastaviće da podržava sve manifestacije koje šalju pozitivnu sliku o našem mestu i potrudićemo se da omogućimo još bolje uslove i još veću podršku u narednim godinama“, kaže Milojičić.

Predsednik sudijske organizacije, Milan Brkić, zamolio je sve sudije da budu strogi, ali korektni.

„Da podignemo taj nivo golubarstva, nivo živinarstva i nivo kunićarstva moramo biti malo strožiji. Moramo nagraditi ono što je lepo, da pobedi najlepši golub, najlepši kunić i najlepša živina. Želim i da se zahvalim Kuli, na ovoj divnoj izložbi i na velikom broju eksponata. Kula polako prerasta u centar odgajivača malih životinja u Srbiji“, istakao je Brkić.

Podelite

Komentari su zatvoreni.