Prvi Sajam za penzionere u Kuli

0

Danas se u holu pionirskog doma u Kuli održava Prvi Sajam penzionera. Posetioci imaju priliku da obiđu štandove Domova za stare i penzionere, Udruženja penzionera, farmaceutskih kompanija, pružaoca zdravstvenih usluga, banaka, osiguravajućih kuća i proizvođača hrane.

Prvi Sajam penzionera otvorio je predsednik privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, koji je pozdravljajući sve izlagače i posetioce istakao da je izuzetno zadovoljan što po prvi put u Kuli imamo i ovakvu manifestaciju koja se odnosi na penzionere, te da se nada da će to postati tradicija i narednih godina.

„Ideja prvog Sajma penzionera u Kuli je da okupimo naše drage sugrađane. Da ih spojimo sa osiguravajućim društvima, bankama, sa našim preduzetnicima, da omogućimo besplatne lekarske preglede. Ovom prilikom želim da se zahvalim izlagačima koji su danas sa nama. Zahvaljujem se i direktoru bolnice „Radivoj Simonović“ iz Sombora, gospodinu Rastoviću, koji je danas sa svojom ekipom ovde, omogućava besplatne lekarske preglede. Takođe, imamo i tri kruga tombole. Prvo izvlačenje je u 11.00, drugo u 13.00, a treće u 15.00 časova. Hvala svima koji su danas došli na prvi Sajam penzionera, koji će nadam se, postati tradicija“, istakao je predsednik privremenog organa Velibor Milojičić.

Uz obilazak štandova za posetioce pripremljeni su kulturni, zabavni i edukativni programi, omogućeni su i besplatni lekarski pregledi, kao i prilika da čuju savete stručnjaka lekara, farmaceuta, fizioterapeuta, nutricionista, pravnika i drugih stručnih lica.

Jedan od organizatora ovog sajma je i Jelena Dević iz Centra za socijalni rad Kula, koja se zahvalila predstavnicima opštine Kula na prepoznavanju potreba starijih sugrađana, a ujedno i istakla da je cilj da se penzionerima približe mogućnosti i načini koje će im omogućiti da kvalitetnije i kreativnije koriste svoje slobodno vreme.

„Drago mi je da su predstavnici naše opštine prepoznali potrebe naših starijih sugrađana kojima želimo posvetiti pažnju, jer su upravo oni ti koji su brinuli o našoj budućnosti, pa mi sada zajedno želimo da im ulepšamo sadašnjost. Veliko mi je zadovoljstvo što je realizovana ova priča. Na nama je da nastavimo ovaj trend, da im pružimo bolje uslove i kvalitetniji život, te da ova manifestacija preraste u tradiciju“, kaže Jelena Dević.

Sajam za penzionere u Kuli je otvoren do 19 časova. Za sve zainteresovane posetioce iz ostalih mesta opštine Kula, organizovan je besplatan prevoz, a pokrovitelj Sajma je opština Kula.

Podelite

Komentari su zatvoreni.