Излагачи Кулске општине бесплатно на сајам етно хране и пића

0

Београдски сајам ће ове године, по 13. пут за редом, бити домаћин Сајма етно хране и пића. У питању је највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа, која ће бити одржана од 21. до 24. новембра. Сајам се организује с циљем неговања културе исхране засноване на традицији, а такође и афирмације произвођача традиционалних прехрамбених производа.

Право учешћа на манифестацији имају произвођачи традиционалних прехрамбених производа и пића који имају регистровану производњу на тржишту, произвођачи опреме за производњу, чување, паковање и сервирање оваквих производа, као и куће које се баве сертификацијом производње, а такође и произвођачи садног материјала од којег се добијају сировине за ову врсту производње.
Учесници и посетиоци манифестације, поред пословних контаката, стичу и информације о стандардизацији, паковању, методама продаје и плановима институција за унапређење ове врсте производње.

На Сајму ће своје место пронаћи и излагачи Западно-бачког округа.

Туристичка организација Кула организује бесплатан одлазак на Сајам етно хране и пића за произвођаче традиционалних прехрамбених производа са територије општине Кула. Сви заинтересовани могу да се пријаве у просторијама Туристичке организације Кула, сваким радним даном између 07 и 15 часова све до 15. новембра.

Подсећања ради, прошлогодишњи Сајам посетило је више од 5.000 људи, а организатори ове године очекују још већу посећеност.

На предстојећем Сајму етно хране и пића биће организовано оцењивање производа, а које се у пракси показало као изузетно афирмативно, јер су сви досадашњи награђивани учесници унапредили квалитет својих производа.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и град Београд, у сарадњи са Привредном комором Србије и Задружним савезом Србије.

Поделите

Коментари су затворени.