Електронска управа у Скупштини општине Кула

0

У жељи да унапреде систем, убрзају проток информација, повећају доступност и олакшају рад јавних служби, чланови Скупштине општине Кула су присуствовали Првој годишњој конференцији Локалних скупштина Србије у Новом Саду. Тематика је била базирана на информацијама из кабинета премијерке Ане Брнабић, о могућности увођења софтвера за вођење електронског парламента који је представљен у општинама Панчево и Лесковац као пилот пројекат, а обухвата електронско праћење докумената и у прављање седницом.

Испред општине Кула, присутан је био Милорад Вуксан, секретар Привременог органа општине Кула, који је овим поводом изјавио:

„Систем е-управе једним делом већ постоји и у функцији је у Скупштини општине Кула, а односи се на електронски систем за гласање, односно вођење седница Скупштине. Унапређењем постојећег система и дигитализацијом у делу документације и комуникације, позивање на седницу и достављање материјала, као и механизама за веће учешће грађана у раду Скупштине, модернизовао би се односно додатно би се унапредио рад Скупштине и омогућило би се још веће учешће грађана путем интернет портала, на коме се и сада могу информисати и видети сва акта донета на седницама Скупштине објављена у „Службеном листу општине Кула“. Такође овим путем могу се пратити директани преноси тока седница на локалној телевизији. На тај начин би уштедели време, смањили трошкове, омогућили бржу и лакшу комуникацију и повећали ефикасност“

Поделите

Коментари су затворени.