Потписан Споразум између локалне самоуправе и Привредне коморе Сомбор

0

Председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић и директор Регионалне привредне коморе Сомбор Зоран Булатовић, потписали су данас у Свечаној сали општине Кула Споразум о пословно-техничкој сарадњи. О томе шта је циљ овог Споразума и које конкретне активности он предвиђа, сазнали смо од његових потписника.

„Све је у циљу побољшања квалитета живота на територији општине Кула, нова радна места, побољшање услова за пословање, значи све заиста како би омогућили да се квалитет живота подигне на један виши ниво“, рекао је Милојичић.

Он је такође изразио велику захвалност Булатовићу и нагласио како су увек имали одличну сарадњу са Регионалном привредном комором.

„Циљ је да радимо у интересу привреде и привредника. Данашње потписивање уговора са локалном самоуправом Кула, јесте пре свега да заједнички радимо на унапређењу пословног окружења и привредног амбијента, олакшање могућности да привредници добију благовремене информације и омогућимо оно што је потребно да њима олакшамо пословање. Привредна комора и локална самоуправа нису конкуренција, они су природан партнер и та сарадња ће јасно бити дефинисана овим споразумом“ каже Булатовић. Он такође додаје да је потписивање са Кулом финале, након потписивања са Апатином и Оџацима, те да је тиме заокружена укупна сарадња Западнобачког округа. Истакао је и то да ће у врло кратком року бити потписан споразум са Привредним судом у Сомбору, пре свега са акцентом на медијацији у привреди, што ће омогућити виши квалитет рада пошто ће се смањити притисак на судове и трошкови парничних поступака.

Булатовић је овом приликом најавио и Сајам хране, за који је организован бесплатан превоз. На овај начин, мали предузетници и привредници моћи ће да промовишу своје производе и уз помоћ локалне самоуправе сутра буду препознати као произвођачи квалитетних производа.

Поделите

Коментари су затворени.