Владимир Батез посетио спортске центре у општини Кула

0

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, посетио је у среду 24. октобра општину Кула. Дочекао га је председник општине, Велибор Милојичић.

batez4

Након разговора у кабинету председника општине, Батез је у пратњи колега обишао спортско-школску халу у Руском Крстуру, новоизграђену халу у Сивцу и СЦ Црвенка. Он је ову посету искористио да најави реализацију пројекта санације спортске хале у Црвенки како би се она оспособила, вратила у функцију и опет заузела место међу најзначајнијим спортским објектима наше општине. Истакао је да је после две године поново у посети Кули и да на његово велико задовољство може да похвали локалну самоуправу која је једна од ретких која је издвојила сопствена средства како би изградила спортску халу, као што је то урађено у Сивцу. Такође, рекао је да је ревитализација хале у Црвенки један од приоритета, те да годинама покрајински секретаријат има добру сарадњу са општином и захвалио се Велибору Милојичићу на позиву и организацији ове посете.

batez1

Председник општине изразио је захвалност на помоћи коју су уложили Покрајински секретаријат и Покрајинска влада на челу са Игором Мировићем. „Оно што је важно око актуелног конкурса је то што је општина урадила пројектно-техничку документацију. Вредност целог пројекта је око 50 милиона динара, а може да се ради у фазама, где би и наша локална самоуправа обезбедила део средстава из буџета“ каже Милојичић. Он је том приликом обећао и да ће до краја 2019. године хала бити комплетно реконструисана и потпуно опремљена.

batez2

Директор СЦ Црвенка, Владан Рачић, истакао је да је Црвенка одувек била град спорта и да ће пројектом санације ове хале, рукометаши бити ближи освајању титуле.

batez3

Пројектом је обухваћена санација крова, свлачионица и подлоге у хали.

Поделите

Коментари су затворени.