Calzedonia, Euroin и Witzenmann долазе у индустријску зону Кула

0

У индустријској зони у Кули до краја године биће отворена два погона, у којима ће бити запослено 500 радника, а долазак у ову општину и отварање 300 радних места најавио је протеклих дана још један страни инвеститор.

Председник општине Велибор Милојичић саопштио је да ће у новембру почети да ради погон италијанске компаније Calzedonia, једног од највећих светских произвођача доњег рубља. Ова фирма је у индустријској зони у Кули купила плац од два хектара за нешто више од 100.000 ЕУР, на којем је подигла свој трећи погон у Србији. Calzedonia већ има фабрике Фиорано у Сомбору и Гордон у Суботици. На евиденцији НЗС у Кули је више од 4.000 незапослених, а њих триста наћи ће посао у погону Calzedonia, који ће, како се очекује, 1. новембра отворити председник Србије Александар Вучић.

У Кули и Фекетићу (општина Мали Иђош) послује италијанска фабрика обуће Euroin , која у оба погона запошљава укупно око 300 радника. Euroin производи горње делове обуће, који се на финализацију шаљу у Италију.

Реч је о врло скупој обући, која у наше продавнице стиже из увоза. Компанија Euroin , чије је седиште у Угриновцима код Београда, преселиће постројења из закупљеног простора у Кули у нову фабрику у индустријској зони у овом граду, а истовремено ће проширити производњу и, према речима Милојичића, запослити 200 радника.

Прошле седмице писмо о намерама донели су у Кулу представници немачке компаније Witzenmann , која производи флексибилне елементе за аутоиндустрију. Компанија, присутна у 19 земаља, намерава да у кулској индустријској зони купи шест хектара земљишта за градњу фабрике, у којој би прве раднике примила почетком 2019.

– Спремни смо да запослимо 300 људи, а можда и више. Наши радници у другим земљама веома су задовољни условима, па се надамо да ће и Куљани бити мотивисани за рад – рекао је директор компаније Witzenmann Михаел Шајб.

Председник општине Кула навео је да постоји интересовање и за индустријску зону у Руском Крстуру.

– Приватник из Новог Сада жели да купи 2,2 хектара земљишта и подигне мини хладњачу, у којој би запослио око 20 радника – најавио је Милојичић.

Извор: еКапија

Поделите

Коментари су затворени.