Пчеларско друштво „Сивац“ у посети предшколским установама

0

У оквиру светског Дана здраве хране чланови Пчеларског друштва „Сивац“ ће ове недеље посетити предшколске установе Крушчића, Црвенке, Сивца и Куле.
У уторак 16.10.2018 године чланови Пчеларског друштва Ненад Влаховић и Здравко Граовац су посетили Вртић „Вртуљак“ у Крушчићу. „Овом посетом представили смо и приближили деци пчеларство, рад на пчелињаку, восак, опрему, производе пчела али најзначајније скренули пажњу деци на мед и оно што треба да конзумирају од пчелињих производа јер је то здрава храна која је неопходна за добар раст и развој деце“ – истакли су Ненад и Здравко. Деци су поклоњене мајице као и чашице кристализираног меда што је код деце изазвало одушевљење. Дечица су нашу активност наградила великом црвеном тачком.
Мајице које су деци поклоњене су финансиране из програма и пројекта из области заштите и унапређења животне средине у општини Кула 2018 године. Циљ пројекта је повећање еколошке свести деце општине Кула о неопходности заштите пчела, као и конзумирање пчелињих производа као здраве хране.

Поделите

Коментари су затворени.