Немачка компанија Witzenmann стиже у Кулу

0
У Кулу стиже још једна значајна инвестиција – немачка компанија Witzenmann, која се превасходно бави производњом ауто-делова, постигла је данас договор са општином Кула о инвестирању у изградњу производних погона које ће градити почетком следеће године. Представници компаније посетили су данас општину Кула, донели Писмо о намерама, те од данас почиње реализација инвестиције на индустријско зони. У плану ове компаније је запошљавање укупно 300 радника.
551D2845-44B2-43A7-8043-2CC23349BB11
Председник општине Кула Велибор Милојичић се најпре захвалио немачким инвеститорима што су донели овакву одлуку и одабрали Кулу за своју инвестицију и истакао да је ово добра вест за све грађане и да за општину Кула долазе бољи дани.

– Општина Кула је последњих неколико година уложила велике напоре да што боље опреми индустијску зону, као и да проактивном политиком привуче што више инвеститора. И то сада даје видљив резултат. Долази нам велика и позната немачка компанија. Милојичић је потврдио да ће сва процедура бити завршена до 15.децембра ове године, као и да ће тада бити потписан Уговор, а након тога, почетком наредне године почеће и радови на изградњи фабрике. Запошљавањe првих 100 радника очекује се 2020.године.Он се захвалио свим сарадницима, а посебно Милету Тадићу, координатору за стране инвестиције на уложеном труду, знању и раду које је показао претходних неколико месеци у пословној коресподенцији и контактима са представницима компаније Witzenmann.

Директор немачке компанијe Witzenmann Michael Scheib је истакао да има добру сарадњу и подршку од стране општине Кула и изразио очекивање да пошто су људи кључ успеха свуда у свету, да ће и српски радник бити кључ успеха за компанију у Кули. – Надам се да ће радници бити мотивисани да раде заједно са Witzenmann – ом. Очекујем срдачну подршку како од општине тако и од свих институција надлежних за запошљавање у Републици Србији-изјавио је Michael Scheib.

Witzenmann је светска компанија која се бави флексибилним елементима превасходно за аутомобилску индустрију.

1DFDAE10-8ED2-41F3-9D43-8568762D9543
 Председник општине Кула Велибор Милојичић угостио је данас (17.октобар 2018.године) представнике немачке компаније Witzenmann. Они су након састанка, који је одржан у кабинету председника општине, пружили све важне информације о тренутној ситуацији око довођења овако значајне инвестиције.
 
Поделите

Оставите одговор