Концерти у част рођења Исидора Бајића – Исе

0

Поводом обележавања 140 година од рођења познатог композитора Исидора Бајића у четвртак, 18. октобра, са почетком у 19 часова биће одржан први у низу концерата у оквиру манифестације Јесен стиже дуњо моја – Дани Исидора Бајића. Љубитељи музике ће бити у прилици да уживају у концерту квартета “Билитис” из Новог Сада. Концерт ће се одржати у сали Музичке школе у Кули.

Други концерт почиње 19. октобра, у петак у 18:30, у сали Музичке школе. У оквиру програма биће приређен пригодан програм ученика и наставника Средње музичке школе “Исидор Бајић” из Новог Сада.

Гост из Крагујевца, баритон Милош Радовић, одржаће у понедељак, 22. октобра, концерт соло песме “Била је тако лепа”. Концерт ће бити одржан у сали позоришта у Кули, а почетак је заказан за 19:00 часова.

Манифација негује стваралаштво Исе Бајића и подстиче стварање нових музичких облика које је он неговао: соло песма, клавирска музика, хорско певање, тамбурашка музика и др.

Организатор манифестације је Културно-просветна заједница општине Кула. Покровитељи манифестације су Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и Општина Кула.

isabajic33 (1)

Поделите

Коментари су затворени.