Фестивал „Булка“- Прво место за Радмилу Томић, награда публике Веселину Милићевићу

0

На овогодишњем међународном фестивалу песника за децу црвеначкој публици се 12. октобра у финалној селекцији представило 10 песника,који су се такмичили  за најбољу дечју песму и награду публике.Најбоља песмa, према оцени жирија, је песма „Завичај“ Радмиле Томић из Обреновца, а друго место освојио је  Веселин Милићевић са  песмом ,,Манекен Срета“. Треће место на 25. Међународом фестивалу песника за децу ,,Булка“ освојио је Дејан Ристић са ,,Тршавом песмом“ из Крушевца,  Стручни жири чинили су бардови дечијег песништва: Давид Кецман-Дако, Бранко Стевановић и Слободан Станишић.

bulka_2018

Добричин прстен ове године добио је Милан Мрдаљ, књижевник из Црвенке,награду публике за најбољу песму добио је: Веселин Милићевић из Врбаса са песмом ,,Манекен Срета“, награду за најдуховнију песму коју додељује Црквена Општина Црвенка добио је Јован Бундало из Београда који се црвеначкој публици представио  песмом ,,Када нешто не знаш питај свога тату“.  У ревијалном делу Фестивала  црвеначкој публици представили су се Бранко Пражић и чланица Креатив Денса из Врбаса.

Фестивал „Булка“ је намењен пре свега најмлађој популацији и има за циљ да делује васпитно, али и афирмативно на стваралаштво писаца за децу. Фестивал „Булка“ доприноси очувању традиције песништва за децу.

Фестивал је отворен изложбом слика, док је свечани део јубиларног фестивала на великој сцени отворио председник Општине Кула Велибор Милојичић.

Поделите

Коментари су затворени.