Сарадња приватног и јавног сектора од кључне важности

0

На данашњој седници Привредног савета, у циљу унапређења привредног амбијента и подизања стандарда и квалитета живота на виши ниво, пре свега, истакнута је важност сарадње јавног и приватног сектора. Привредници су председнику општине Велибору Милојичићу, указали на проблеме са којима се суочавају, а који се кроз планирање и сарадњу са општином могу решити.

20181012_093554

На седници је било речи о опремљености индустријске зоне у Кули, активностима инвеститора, административним и комуналним таксама, накнадама, као и о ценама и квалитету комуналних услуга.
Милојичић је привреднике упознао са планом буџета за 2019.годину, годишњим планом капиталних улагања, као и са мерама запошљавања и подршке које општина нуди пољопривредницима.

Такође, договорено је да се припреми нова седница у проширеном саставу, на којој ће се још боље сагледати потребе привреде за квалитетном радном снагом, а потом у складу са тим и предузети мере за евентуално увођење нових образовних профила у средњим школама.

Председник општине позвао је привреднике и предузетнике да своје сугестије и предлоге о унапређењу пословног амбијента писмено доставе Канцеларији за локални економски развој, која се налази на трећем спрату Општинске управе, канцеларија 311.

Поделите

Коментари су затворени.