Jaka i samosvesna žena je stub svake porodice

0

Poboljšanje položaja korisnika socijalne pomoći, mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja ranjivih grupa, kao i osnaživanje i poboljšavanje položaja žena u ruralnim područjima, bile su teme radnog sastanka kojem su prisustvovali predstavnici iz Centra za socijalni rad Kula, Nacionalne službe za zapošljavanje Sombor, Sigurne kuće Sombor i predsednik opštine Kula.

Direktorka Centra za socijalni rad Gordana Vakula, konstatovala je nakon današnjeg sastanka lično i profesionalno zadovoljstvo zbog okupljanja oko ove važne teme. Osnovni cilj je osnaživanje žena i jačanje njene uloge, jer kako ističe “Jaka i samosvesna žena je stub svake porodice, a zdrava i snažna porodica su osnovni uslov za napredno, bogato i zdravo okruženje, za napredno, bogato i zdravo društvo u celini“.

Ona je takođe zahvalila svim učesnicima ovog sastanka, jer jedino kroz međusektorsku saradnju, kroz posmatranje situacije i problema sa različitih aspekata i sa različitih pozicija, može da se stekne realan uvid, koji je neophodan za lakše i brže pronalaženje pravih rešenja.

– Imam utisak posle ovog sastanka, a i posle svih ovih aktivnosti da smo dobar tim koji će moći da radi i da deluje zajedno. Pravi rezultat koji očekujemo jeste da stvorimo uslove za lep, skladan i siguran život u porodici i u zajedinci, a to nije moguće bez snažne žene. Bila ona majka, ćerka, supruga, sestra, koju god ulogu da nosi, veoma je važna- kaže Vakula.

Podelite

Komentari su zatvoreni.