Реконструкција јавних површина у Ламелама након 40 година

0
Локална самоуправа издвојила је око 8 милиона динара из општинског буџета за уређење више јавних површина на територији града Кула. Простор код Ламела који се налази између више стамбених објеката у самом центру Куле такође добија нови изглед. Тротоар је већ урађен, постављене су нове бехатон коцке, а извођач радова тренутно врши припрему подлоге за асфалтирање, које ће бити обављено за 8 до 10 дана.
LAMELE+BLAZO KOSTIC3
Према речима Блажа Костића, руководиоца за инвестиције , заштиту животне средине и енергетски менаџмент, што се тиче тротоара,бехатон је већ урађен. Оно што се сада ради је припрема терена за постављање подлоге за носећи слој који претходи асфалтирању, како саобраћајнице, тако и горњег паркинга. На тај начин општина Кула ће уредити овај простор који није био приведен намени како треба 40 година.
LAMELE+BLAZO KOSTIC4
„Решили смо проблем уређења паркинга и добили смо још више места на постојећем паркингу, као и истоварно место за пословне просторије. Тако ћемо уредити да у овом делу Куле буде урађен лепши простор за свакодневно коришћење. Такође, у природном циклусу када буде дозвољено извршићемо допуну горњег зеленог дела, везано за садњу квалитетног дрвећа“, каже Костић.
LAMELE+BLAZO KOSTIC5
Овај део радова је у склопу посла који је добила „еко градња“ из Зрењанина, који су већ урадили стазу у Лењиновој улици и стазу до Црвеног крста. Укупна вредност радова за све три локације износи око 8 милиона динара, а све финансира општина Кула.
 LAMELE+BLAZO KOSTIC2
Поделите

Коментари су затворени.