Председник Милојичић одговорио на питања грађана постављена преко портала „Наше Место“

0

Председник општине Кула, Велибор Милојичић је у суботу одговорио на велики број питања која су постављена преко Портала „Наше Место“. Разговор је обављен у кабинету председника општине, а водили су га новинари портала.
Председник је 10. септембра покренуо иницијативу да грађани могу да му поставе питања путем контакт форме која је четири дана стајала на нашем сајту. Циљ ове иницијативе, како нам је председник рекао, био је да се транспарентност рада и комуникација са грађанима подигне на виши ниво.

Грађани су се сасвим очекивано одазвали у великом броју, па је на нашу емаил адресу пристигло чак 41 питање. С обзиром на то да је унапред било утврђено да ће председник одговарати на питања у оквиру видео разговора, укупан број питања свели смо на 15. На тај број додали смо и три редакцијска питања, а председник је изразио жељу да одговори на два додатна питања која је прочитао на друштвеним мрежама.

Највећи број грађана је питања поставио анонимно, па ћемо овде ипак изоставити имена оних који нису желели да сакрију свој идентитет.

Председнику Милојичићу су била постављена следећа питања:

Стигло је неколико питања у вези са изабраним превозницима за средњошколце. Грађане општине Кула занима по којим критеријумима је за једног од аутопревозника изабран “Севертранс” и због чега су цене месечних карата за “Севертранс” и “Путоказ” драстично повећане у односу на претходну школску годину.
С обзиром на то да прошле године није добијено позитивно мишљење од стране Комисије за ЈПП, за израду предлога концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији општине Кула, да ли је намера и даље остала да се превоз повери приватном партнеру?
Како ће бити регулисан превоз ученика на територији општине Кула, конкретно релација Крушчић-Црвенка-Кула? Да ли ће бити исти као прошле године, на шта су се жалили поједини родитељи, али и деца?
Када ће бити могуће прикључивање на канализациону мрежу? Питање су поставили грађани улица Раде Кончара и Светозара Милетића у Кули. Такође, грађане улице Петра Драпшина интересује када ће домаћинства бити повезана са новим ПЕ водоводним цевима, које су постављене пре извесног времена.
Да ли постоји неко решење за одроњавање Телечке косе и шта ће бити са становницима и њиховим кућама и становима који се налазе у непосредној близини ивице или у подножју самог брда?
Да ли је и даље актуелна продаја погона у ФА Истра Кула, како би кинески инвеститор покренуо производњу? Подсећања ради, СО Кула је изгласала коришћење имена општине у имену предузећа Истра Кула арматура.
Када ће почети са радом две фабрике које су у изградњи у индустријској зони у Кули и да ли ће послодавци запошљавати раднике без радног искуства у тим струкама, а који имају 40 и више година и који су радили по другим фабрикама?
Када ћете решити проблем са налепницама за паркинг места за инвалиде свих категорија у кулској општини. Околне општине су то решиле иако такође немају паркинг сервис.
Какав став локална самоуправа и ТОК имају по питању степена развоја туризма и угоститељства на територији општине? Постоје ли већ неки конкретни пројекти и да ли су планирана нека озбиљнија улагања у туризам и угоститељство у наредном периоду?
Када ће бити реновирана дечја игралишта у кулској општини? Шта мислите о томе да се дечја игралишта покрију видео надзором?
Зашто једино општина Кула наплаћује вртић за треће дете? Мислим да то није у реду јер су деца по трећем реду увек имала повластице, молим Вас да размотрите ову ситуацију! Унапред захвална суграђанка из Сивца.
Да ли се зна ко ће градити базен, јер је јавна набавка истекла још крајем августа?
Зашто се на институцијама у општини не налази застава Војводине? Поред републичке и традиционалне требало би да се налази и званична застава Војводине. Под институцијама подразумевам општину, МЗ, полицију, школе, предшколске установе, итд.
Да ли сте упознати са изузетно лошим стањем у Ватрогасном друштву Кула (мањак људства, стари возни парк) и да ли ће се чекати нека несрећа да се реагује или постоје неке најаве у блиској будућности да ће се стање поправити?
Када ће се решити проблем напуштених објеката “Зелене баште” и “Радничког”?
(Редакцијско питање) С обзиром на то да је све присутнији проблем саобраћајних гужви, које директно утичу на брзину кретања грађана, али и на њихову безбедност, да ли сте размишљали о томе и да ли постоји могућност да отварањем бар једне обилазнице у Кули трајно решите или макар ублажите овај проблем?
(Редакцијско питање) Многи клубови у нашој општини се жале да су им ускраћена, тј. да нису добили средства од општине Кула, која су им потребна за даљи ток такмичења. Упоредо с тим видимо да је доведено у питање и функционисање Спортског савеза општине Кула, јер сте на последњој седници СО Кула изјавили да је спортском савезу привремено одузет ПИБ. Да ли је финансирање клубова у директној релацији са овом ситуацијом око спортског савеза?
(Редакцијско питање) Пар питања у вези са Домом здравља. Када ће најзад бити потпуно отворено и стављено у функцију ново крило Дома здравља у Кули? Шта ће бити са државним апотекама? Да ли ће бити трајно затворене или ће можда да их преузме неко од приватника?
Председник је поред наведених питања одговорио и на нека додатна питања. Све то можете видети у оквиру видео интервјуа.

Извор: nasemesto.rs

Поделите

Оставите одговор