Јавни позив за помоћ пољопривредницима

0

Општина и ове године омогућава пољопривредницима да користе бескаматне краткорочне кредите намењене за пољопривреднике.  Јавни позив је расписан 17. маја ове године  пољопривредним произвођачима са територије општине Кула заинтересованим за субвенционисање камате или накнаде за краткорочно кредитирање пољопривредне производње – набавку обртних средстава у 2018. години. За ове потребе је одобрено 5 милиона динара из општинског буџета. Рок за подношење пријава са потребном документацијом је до утрошка средстава, а најкасније до 31. 12.2018. године.

Општина Кула позива све заинтесоване пољопривреднике да узму учешће и поднесу пријаве за расписани јавни позив. Општина је обезбедила значајна средства за ову меру подршке помоћи пољопривредницима, која је превасходно намењена малим и средњим газдинствима. Апелујемо на што веће учешће јер је прошле године остало неутрошене око 40 % средстава.

Јавним позивом није предвиђен систем класификације и рангирања већ ће се средства одобравати по редоследу пријава и условима које пољопривредници испуњавају.

Јавни позив се упућује регистрованим пољопривредним произвођачима са територије општине Кула, који су заинтересовани за пољопривредне краткорочне кредите код пословних банака за набавку обртних средстава (семенска роба, расад, садни материјал, ђубриво, гориви, средства за заштиту, сточна храна и друго) на период о 12 месеци, уз учешће субвенционисању камате и/или накнаде, у висини 100%.

Додатне информације о Јавном позиву могу се добити на телефон: 025/751-187

Овде у целости можете прочитати Јавни позив

Овде можете преузети Пријаву.

Поделите

Коментари су затворени.