Створени квалитетни услови за наставу у школама у Кули

0

Председник општине Кула Велибор Милојичић наставио је да обилази образовне установе у Кули. У склопу редовног обиласка на почетку школске године он је јуче посетио Економско-трговинску школу, највећу средњу школу у нашој средини  која има око 500 ученика, као и ОШ “Петефи бригада“, која бележи раст уписа ученика у овој години.

Милојичић је најпре разговарао са директорицом Економско-трговинске школе Марином Џакулом. – Заједничким средствима општине Кула и Покрајине у претходне две године у овој школи су створени врхунски услови за наставу, повећан је капацитет и омогућено је извођење наставе у једној смени чиме се додатно побољшао квалитет рада- каже Милојичић.

При крају је израда пројектно-техничке документације за изградњу фискултурне сале за потребе ове школе, а након тога ће локална самоуправа аплицирати код виших органа власти да би се обезбедила средства за ову значајну инвестицију .

Милојичић је најавио да ће ускоро бити уложена средства за унапређење услова за практичну наставу у ђачкој радионици Економско-трговинске школе.

Директорица Марина Џакула је рекла да је задовољна квалитетом рада, као и смањењем трошкова у школи. Она је посебно истакла да школа поред побољшања услова рада, улази у нове пројекте, који ће унапредити компетенције наставника.

IMG-85a65e5dc82ffba6a4cdb0bca9b3b549-V

Нову школску годину је дочекала спремно и ОШ “Петефи бригада”, а план је да се услови у школи додатно побољшају у наредном периоду.

-Реализоване су неке хитне интервенције у износу од око милион динара, попут санације хидрантске мреже и котларнице. Недавно су обезбеђена средства за замену столарије на старом крилу зграде, а у плану је и реконструкција равног крова на старом делу школске зграде и промена режима грејања у реновираној спортско-школској сали, који би био независтан од система грејање за друге објекте школе –каже Милојичић.

Директор основне школе “Петефи бригада” Кула Чаба Пожар је изјавио да је ове школске године уписан већи број ђака у односу на претходну годину. – Уписано је три разреда на српском језику што представља 25  ученика више него претходне године. Такође, и квалитет наставе се побољшава из године у годину – каже Чаба Пожар

Председник општине Кула намерава да обиђе све школе у општини , а данас ће посетити ОШ “20 октобар “ Сивац.

Поделите

Коментари су затворени.