Милојичић обишао СТШ „Михајло Пупин“ и ОШ „Иса Бајић“ у Кули

0

Председник општине Кула Велибор Милојичић обишао је јуче СТШ „Михајло Пупин“ и ОШ „Иса Бајић“  у Кули и том приликом се упознао са тренутним стањем и потребама ових образовних установа. Он је истакао да се  из године у годину побољшавају услови за образовање ученика у Кули и најавио да ће се током следеће године радити на комплетној реконструкцији Старе зграде ОШ „Иса Бајић“ у улици Маршала Тита.

Директор школе Мирослав Милованчев је председника Милојичића, приликом обиласка школе, упознао са бројем уписаних ђака, постојећим смеровима, као и са актуелним проблемима.  Председник општине Кула је рекао да ће проблем котларнице бити решен тако да ће све бити спремно за почетак грејне сезоне. Председник општине је разговарао и са професором Иванов Марјаном , иначе и председником Друштва за обновљиве изворе енергије, који га је упознао са активностима Друштва, пројектима и конкурсима и обишао школску радионицу која се налази у улици Јакова Игњатовића.

Милојичић је обишао и Основну школу „Иса Бајић“ у Кули коју похађа нешто више од осамсто ђака. Ове школске године овде је уписано 87 ђака првака. Радови на реконструкцији неколико учионица  још увек трају, школска сала је окречена и адаптирана, замењена су улазна врата на улазу за ученике, постављена је нова расвета и озвучење, реконструисани су паркети и санитарни чворови. Санирање паркета и санитарног чвора је још увек у току на првом спрату, а како је рекао директор школе Гојко Секеруш, радови ће бити окончани до краја недеље.

Поделите

Коментари су затворени.