Седница СО Кула-усвојена одлука о ребалансу буџета

0

Данас је са почетком у 10:00 часова, одржана 21. седница СО Кула. Усвојена је Одлука о ребалансу буџета општине Кула за 2018. годину, а председник општине Велибор Милојичић, говорио је о инвестицијама које су обележиле ову годину и пројектима који су у плану за наредни период.
Усвојен је и предлог Локалног акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину за период 2018-2021. године, као и предлог Одлуке о усвајању Секторске стратегије руралног развоја за период 2018-2020. године. Оба документа су од великог значаја за развој општине Кула. Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину, део је програма „Реформа пореза на имовину“ који спроводи Швајцарска развојна агенција за сарадњу у Србији и Интернатионал Мангемент Гроуп-ИМГ, док Секторска стратегија треба да допринесе одрживом развоју Општине у складу са потребама грађана, нарочито због могућности које пружа ИПАРД програм 2014-2020.године.
Дата је сагласност на Програм рада установа чији је оснивач општина Кула за 2019.годину: Дом културе Сивац и Дом културе Руски Крстур, као и на Статут ЈКП „Пречистач Врбас-Кула“ Врбас.

Поделите

Коментари су затворени.