Професор Властимир Вујић на пријему код председника општине

0

Данас је у кабинету председника општине Кула, Велибора Милојичића, приређен пријем професору Властимиру Вујићу, добитнику многих признања, међу којима су и звање Српског витеза првог реда и Награда за животно дело у новинарству, коју додељује Међународна организација „Златно перо Штајерске“.
Милојичић је рекао да разлога за дочек професора Вујића има увек, али да је главни разлог данашњег пријема награда „Теслин народ“ коју је добио од Теслине фондације из САД, за животно дело у области просвете, науке и образовања.

Поред тога што као професор Физичке културе и спорта ради у Српској гимназији „Никола Тесла“ у Будимпешти, Властимир Вујић се већ више деценија успешно бави новинарством и ради на очувању националног и културног идентитета. Он се захвалио председнику општине на пријему и објаснио како му је циљ да што више допринесе развоју наше матичне земље и укључивању Србије у токове савремене Европе. Такође, говорио је о запаженим резултатима наших људи у дијаспори и важности повезивања кулске општине са српским заједницама, како на политичком тако и на културном и спортском плану.
-Ми направимо резултат где год се налазимо, значи вредимо– истакао је Вујић.

Овом приликом, Милојичић је најавио и увођење Новембарске награде, која би по његовим речима, могла бити уведена већ следеће године.
-Ове године ћемо по други пут обележити 16. новембар, Дан општине Кула. Следеће године ћемо сигурно покренути Новембарску награду. Направићемо комисију од стручних људи који ће сагледати успехе свих наших људи, а моја је идеја да ту награду добијају управо људи у дијаспори, који су пронели глас о нашој општини и који су наши најбољи амбасадори- рекао је председник општине.

Поделите

Коментари су затворени.