Званично отворен нови погон Севепланта

0

Компанија Севеплант д.о.о која послује у оквиру холандске компаније „Вербеек“, највећег произвођача садног материјала у Европи и трећег по величини и броју произведених садница у свету, данас је и званично отворила нови погон у индустријској зони у Кули.

1

Тренутно, ова компанија у кулској општини производи 5 милиона садница врхунског квалитета на 160 хектара и у њој ради 54 радника на неодређено време, као и стотинак сезонских радника. За четири године успешног пословања, пет пута је увећана производња.

2

Свечаном отварању новог објекта осим руководства фирме и свих запослених присуствовали су и амбасадор Краљевине Холандије у Србији Хенк Ван Бел Дол, власник Компаније Вербеек из Холандије Адри Вербек, Велибор Милојичић-председник општине Кула, Никола Жежељ-директор Развојне агенције Војводине, Зоран Булатовић-председник Привредне коморе у Сомбору и други, бројни пословни партнери са којима компанија Севеплант д.о.о сарађује. Том приликом је председник Милојичић уручио употребну дозволу за новоизграђени објекат господину Вербеку.

3

Након свечаног пресецања врпце објекат је освештао сивачки свештеник Стојан Марић.

Такође, овим поводом, организован је обилазак  земљишта на којем се производи садни материјал, а у самом објекту је за све госте приређен коктел и послужење уз музику.

4

„Севеплантов“ објекат је први новоизграђени објекат у индустријској зони који је почео да ради, а како су најавили челници из компаније, на истој локацији у плану је изградња  још једног погона, што значи да овде уз проширење производње планирају и ново запошљавање.

5

Поделите

Коментари су затворени.