Zvanično otvoren novi pogon Seveplanta

0

Kompanija Seveplant d.o.o koja posluje u okviru holandske kompanije „Verbeek“, najvećeg proizvođača sadnog materijala u Evropi i trećeg po veličini i broju proizvedenih sadnica u svetu, danas je i zvanično otvorila novi pogon u industrijskoj zoni u Kuli.

1

Trenutno, ova kompanija u kulskoj opštini proizvodi 5 miliona sadnica vrhunskog kvaliteta na 160 hektara i u njoj radi 54 radnika na neodređeno vreme, kao i stotinak sezonskih radnika. Za četiri godine uspešnog poslovanja, pet puta je uvećana proizvodnja.

2

Svečanom otvaranju novog objekta osim rukovodstva firme i svih zaposlenih prisustvovali su i ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk Van Bel Dol, vlasnik Kompanije Verbeek iz Holandije Adri Verbek, Velibor Milojičić-predsednik opštine Kula, Nikola Žeželj-direktor Razvojne agencije Vojvodine, Zoran Bulatović-predsednik Privredne komore u Somboru i drugi, brojni poslovni partneri sa kojima kompanija Seveplant d.o.o sarađuje. Tom prilikom je predsednik Milojičić uručio upotrebnu dozvolu za novoizgrađeni objekat gospodinu Verbeku.

3

Nakon svečanog presecanja vrpce objekat je osveštao sivački sveštenik Stojan Marić.

Takođe, ovim povodom, organizovan je obilazak  zemljišta na kojem se proizvodi sadni materijal, a u samom objektu je za sve goste priređen koktel i posluženje uz muziku.

4

„Seveplantov“ objekat je prvi novoizgrađeni objekat u industrijskoj zoni koji je počeo da radi, a kako su najavili čelnici iz kompanije, na istoj lokaciji u planu je izgradnja  još jednog pogona, što znači da ovde uz proširenje proizvodnje planiraju i novo zapošljavanje.

5

Podelite

Komentari su zatvoreni.