Свечани пријем „Родољубаца“ након успеха у Требињу

0

Након изузетног успеха постигнутог на фестивалу у Требињу, председник локалне самоуправе Велибор Милојичић,  данас је у Свечаној сали општине Кула, примио ансамбл победничке представе најзначајнијег регионалног фестивала аматерских позоришта.

Он им је пре свега пожелео добродошлицу, а затим и честитао на тако значајном успеху, истичући како су они једни од најбољих амбасадора општине Кула. Такође, рекао је да ће општина наставити да улаже у културу, како у реконструкцију објеката, тако и у стваралаштво.

Представа „Родољупци“ ансамбла Културног центра Кула, најбоље је остварење 61. Фестивала фестивала и по оцени жирија и по оцени публике. Драган Остојић двоструко је награђен Златном маском: за режију и решење сценског простора. Зорану Радуловићу припала је награда за најбољу мушку улогу, док је Страхиња Шћекић добио признање за најбољу епизодну улогу. Каменко Бертић и Бранислав Унгиновић добитници су диплома за партнерску игру.

Према речима директора Културног центра Кула, Каменка Бертића, успех који су остварили део је великог системског рада и великог труда. Како ово није први пут да је КЦК остварио запажене резултате и како то претходно није било медијски испраћено, он се захвалио председнику општине на дочеку и указаном поверењу, као и на бројним улагањима која су допринела да се организује фестивал у Кули и да се побољшају услови рада КЦК.

Да подсетимо, представа „Родољупци“ пласирала се на Фестивал фестивала, након што је освојила сребрну плакету на Фестивалу аматерских позоришта Србије одржаном у Кули од  15. до 23. јуна.

Поделите

Коментари су затворени.