Одржано Општинско веће

0

На данашњој, 82. по реду седници Општинског већа, на дневном реду нашло се 8 тачака. Седницу је отворио председник Општинског већа Велибор Милојичић, а чланови већа су након усвајања записника са претходне седнице, прешли на другу тачку  дневног реда-Разматрање  Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Кула за период  јануар-јун 2018. године. Уводничар је  био Игор Илин, руководилац Одељења за буџет и финансије.

Он је навео да је у том периоду било осам проширења буџета и приказао члановима већа извештаје о коришћењу средстава из текуће буџетске резерве, са детаљним прегледом капиталних улагања за наведени период. Такође, рекао је да је извршење мало мање од планираног јер се каснило са расписивањем јавне набавке за изградњу базена у Кули, али да би до краја године извршење требало да буде близу 100 одсто, што је показатељ да је буџет добро испланиран. Извештај о извршењу буџета подноси се Скупштини општине Кула.

У оквиру треће тачке дневног реда, говорило се о ванредном третману против комараца, пошто је на основу информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији грознице Западног Нила на територији Републике Србије у 2018. години и препоруке за спровођење активности на сузбијању комараца на територији општине Кула, Завода за јавно здравље Сомбор, донета Наредба да се предузму мере за смањење ризика од могућности настанка епидемије и изврши ванредни третман против комараца на подручју локалне самоуправе. Председник општине Велибор Милојичић,  као командант  Штаба за ванредне ситуације, издао је наредбу којом се начелник Општинске управе обавезује да предузме  све мере за смањење ризика од могућности настанка епидемије грознице Западног Нила, те да након спроведеног третмана, прати и редовно обавештава становништво општине Кула о опасностима и предузетим мерама за спречавање настанка епидемије.

Прскање ће бити спроведено у уторак, а детаљније информације грађани ће моћи да пронађу на званичном сајту општине Кула.

Након ових информација, једногласно је усвојено и разматрање захтева за доделу средстава из ТБР.

Чланови већа су даље размотрили и усвојили  Закључак о издавању у закуп пословне просторије у Кули, у улици Лењинова број 5, Покрету обнове краљевине Србије. Такође, прихватили  су захтев Земљорадничких задруга „Сивац“ и „Агро Пеђа“  из Сивца за давање сагласности на пројекат-набавка нове пољопривредне опреме, ради учешћа на конкурсу Владе Републике Србије.

Поделите

Коментари су затворени.