Програм мобилности и обуке за младе промотере

0

Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) позива заинтересоване и мотивисане младе људе (18-30 год.) који живе у Новом Саду, Апатину, Кули, Сурдулици или Владичином Хану, да се пријаве за учешће у програму мобилности и обуке за младе промотере.

Млади промотери (такође познати као greeters) су волонтери који желе добродошлицу гостима у њиховом граду или региону. Они гостима показују свој крај као што би то радили са пријатељима или породицом. То је облик социјалног туризма: становници учествују у активностима гостију, а гости могу да упознају локални живот у местима које посећују.

Програм мобилности и тренинга се реализује у оквиру пројекта „Млади промотери – унапређење разумевања, изградња интеркултуралних компетенција“ који финансира RYCO – Регионална канцеларија за сарадњу младих. Пројекат реализује НСХЦ у партнерству са организацијом Сyри и Визионит и Удружењем наставника и ученика енглеског језика СОЛ.

Општи циљ пројекта је да допринесе помирењу у региону Западног Балкана кроз повећање мобилности младих, активизма и сарадње. Пројекат има за циљ унапређење интеркултуралног дијалога и разумевања у региону, те промовисање интеркултуралних компетенција као средства за јачање активизма и запошљавања младих. Стога ће за учешже у овом програму бити изабрана мешовита група од 20 младих људи (10 из Новог Сада, Апатина, Кула, Сурдулице и Владичиног Хана, и 10 из Пећи, Ђаковице и Призрена).

Активности мобилности и обуке ће се одвијати у два дела:

– Први део ће трајати 3 дана и одржаће се у Пећи, са посетама Ђаковици и Призрену, октобра 2018.

– Други део ће трајати 3 дана и одржаће се у Шапцу, са посетом Новом Саду, током новембра 2018.

Енглески језик ће бити главни језик и користиће се током читаве активности.

Трошкови обуке, путовања, смештаја, исхране и освежења ће бити у потпуности покривени пројектом.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

Позивамо да се пријаве кандидати и кандидаткиње старости између 18 и 30 година, са довољним знањем енглеског језика да могу да прате обуку. Предност ће бити дата високо мотивисаним појединцима који су заинтересовани за путовања, интеркултурално учење, сусретање вршњака из региона и регионалну размену. Током одабира, пажња ће се посветити равномерној родној заступљености. Предност ће такође бити дата младима из угрожених група.

Заинтересовани треба да се пријаве попуњавањем формулара за пријаву (ЛИНК испод текста) и слањем на е-маил адресу: mira.nshc@gmail.com . Рок за пријаву је 14. септембер 2018.

Успешне кандидате ћемо обавестити о одабиру до 21. септембра. НСХЦ задржава право да потенцијалне кандидате позове на разговор током одабира. Финална листа одабраних биће објављена до 28. септембра 2018.

Контакт особа за сва питања у вези са овим Отвореним позивом је Мира Новаковић Илин (емаил: mira.nshc@gmail.com телефон: 021/ 423-024).

Формулар за пријаву
Текст Отвореног позива за учеснике
Open Call for Youth Promoters

Извор: НСХЦ

Поделите

Коментари су затворени.