Куљани на „Фестивалу Фестивала“

0

Након освојеног другог места и сребрне плакете на јубиларном 60. Фестивалу аматерских позоришта Србије, одржаном у Кули од 15. до 23. јуна, представа „Родољупци“ Културног центра Кула наступиће у Требињу на „Фестивалу Фестивала“.

Манифестацију ће отворити глумац Предраг Ејдус, а љубитељи драмских уметности моћи ће да уживају у најбољим представама региона од 21. до 27. јула. Биће одиграно седам представа са простора бивше Југославије.

Према речима директора Културног центра Кула, Каменка Бертића, КЦК је на овом фестивалу учествовао много пута, чак и у време када се манифестација одржавала на Хвару, а такође је доста пута био и победник. Последњи пут су наступали 2011. године са представом „Зла жена“ и тада су донели кући шест „Златних маски“.

kamenko-bertic
Пошто ће кулски „Родољупци“ у Требињу представљати Србију заједно са добитницима златне плакете и освајачима првог места на фестивалу у Кули, глумцима из Смедеревске Паланке са представом „Кокошка“, осврнули смо се још једном на недавно завршени Фестивал аматерских позоришта и сазнали да наш саговорник није задовољан сребрном плакетом.

-Једино што награђује кулски глумачки ансамбл јесу хук и аплауз публике, како кулске тако и публике у другим градовима. Ми име нашег града и наше средине носимо на најбољи могући начин и остављамо делиће нашег талента и зноја где год да наступамо. Људи препознају такву емоцију и енергију, жири често не препознаје, у намери да буде паметнији од самог позоришта као уметности.-

По питању саме организације у Кули, све је прошло у најбољем реду и домаћин нам потврђује да „позориште заиста станује код нас“, а да на чињеницу да смо увек добри угоститељи указује дуговечност кулског Фестивала.

Очекивања у Требињу су ипак позитивна. На основу претходног искуства показало се да су дела Јована Стерије Поповића имала позитиван пријем, међутим, оно што је ипак далеко најважније су реакције публике.
-Важно је да тамо људи кажу: То су били Куљани, из Бачке, из Србије… Уживали смо…- каже Бертић.

КЦК ће у Требињу наступити 23. јула.

Поделите

Коментари су затворени.