„Кокошка“ најбоља на Фестивалу аматерских позоришта Србије

0

У Кули су проглашени победници јубиларног 60. Фестивала аматерских позоришта Србије. Право позитивно изненађење и за публику и за чланове жирија била је представа из Смедеревске Паланке која је освојила награде у чак седам категорија.

Једногласном одлуком жирија републичког фестивала аматерских позоришта у Кули прво место и златну плакету добила је представа „Кокошка“ Николаја Кољаде у режији Павла Јозића и извођењу Градског позоришта из Смедеревске Паланке.

Фестивал је обележило огромно интересовање публике, а осам изведених представа су израз највиших домета драмске уметности међу аматерима у Србији ове године, каже председник жирија фестивала Зоран Ђерић.

„Видели смо осам врло разноврсних представа, од класике, једног Стерије, до савремених аутора, чак и наших аутора који су драматизовани и једног слободнијег приступа него што је уобичајено у аматерском позоришту. Значи од реалистичког до једног врло модерног истраживачког театра што радује и говори о томе да и аматерско позориште иде уз корак са професионалним позориштем када је у питању избор тема“, рекао је Ђерић.

Друго место и сребрна плакета додељена је представи „Родољупци“ Културног центра Кула, а треће место припало је представи „Жене“ аматерског позоришта „Владимир Поповић“ из Врбаса.

Куљани су током осам дана имали прилику да виде исто толико представа из свих делова Србије, а упркос лошем времену и одржавању светског првенства у фудбалу, фестивал је обележило огромно интересовање публике.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.