„Uzmi račun i pobedi“ – Izabran najbolji projekat

0

Građani opštine Kula izabrali su najbolji projekat – aparati za reanimaciju za potrebe Hitne pomoći koji je dobio ubedljivo  najviše glasova u okviru projekta „Uzmi račun i pobedi“. U kategoriji srednjih opština, Kula je zauzela drugo mesto i osvojila sredstva u iznosu od 23.000 evra za lokalna ulaganja. Izabrani projekat će sufinansirati lokalna samouprava  sa još 360 hiljada dinara. Priređivač nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ je Vlada Republike Srbije i organizuje se u saradnji sa NALED-om.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Kuli Žarka Ševina ovo je dobra vest, jer Dom zdravlja trenutno ne može na adekvatan način da pruži zdravstvene usluge građanima. Takođe, on tvrdi da će nakon nabavke nove opreme opština Kula imati najmoderniju Službu hitne medicinske pomoći u okruženju.

– Nabavkom novih defibrilatora značajno su ojačani materijalno-tehnički kapaciteti Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli.Time je učinjen korak više kada je u pitanju kvalitet zbrinjavanja bolesnika sa srčanim zastojem – kaže Ševin.  On se zahvalio svim građanima  koji su podržali projekat nabavke medicinske opreme i prepoznali ga kao prioritet i istakao da je sada na zaposlenima u Službi hitne medicinske pomoći odgovornost  da opravdaju  ulaganja.

Drugoplasirani projekat je nabavka digitalizovanog rendgen aparata, dok je najmanji broj glasova dobio projekat „Završetak izgradnje prihvatilišta za pse lutalice“. Glasanje je sprovedeno od 11. do 18. juna 2018. godine u svim naseljenim mestima opštine Kula.

Ovde možete pročitati rezultate glasanja

Na osnovu sprovedenog glasanja, Komisija za sprovođenje radnji povodom projekta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave „Uzmi račun i pobedi 2018“ je utvrdila sledeće rezultate:

Ukupno je glasalo 667 građana, od čega je važećih  666 glasačkih listića

Komisija je konstatovala da je najveći broj glasova (513) dobio:

Predlog broj 1. NABAVKA APARATA ZA REANIMACIJU ZA POTREBE HITNE POMOĆI

Predlog broj 2. DIGITALIZACIJA RENDGEN APARATA U  SLUŽBI DOMA ZDRAVLJA KULA je dobio 138 glasova

Predlog broj 3. ZAVRŠETAK IZGRADNJE PRIHVATILIŠTA ZA PSE LUTALICE je
dobio 15 glasova.

Podelite

Komentari su zatvoreni.