„Узми рачун и победи“ – Изабран најбољи пројекат

0

Грађани општине Кула изабрали су најбољи пројекат – апарати за реанимацију за потребе Хитне помоћи који је добио убедљиво  највише гласова у оквиру пројекта „Узми рачун и победи“. У категорији средњих општина, Кула је заузела друго место и освојила средства у износу од 23.000 евра за локална улагања. Изабрани пројекат ће суфинансирати локална самоуправа  са још 360 хиљада динара. Приређивач наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ је Влада Републике Србије и организује се у сарадњи са НАЛЕД-ом.

Према речима директора Дома здравља у Кули Жарка Шевина ово је добра вест, јер Дом здравља тренутно не може на адекватан начин да пружи здравствене услуге грађанима. Такође, он тврди да ће након набавке нове опреме општина Кула имати најмодернију Службу хитне медицинске помоћи у окружењу.

– Набавком нових дефибрилатора значајно су ојачани материјално-технички капацитети Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља у Кули.Тиме је учињен корак више када је у питању квалитет збрињавања болесника са срчаним застојем – каже Шевин.  Он се захвалио свим грађанима  који су подржали пројекат набавке медицинске опреме и препознали га као приоритет и истакао да је сада на запосленима у Служби хитне медицинске помоћи одговорност  да оправдају  улагања.

Другопласирани пројекат је набавка дигитализованог рендген апарата, док је најмањи број гласова добио пројекат „Завршетак изградње прихватилишта за псе луталице“. Гласање је спроведено од 11. до 18. јуна 2018. године у свим насељеним местима општине Кула.

Овде можете прочитати резултате гласања

На основу спроведеног гласања, Комисија за спровођење радњи поводом пројекта Министарства државне управе и локалне самоуправе „Узми рачун и победи 2018“ је утврдила следеће резултате:

Укупно је гласало 667 грађана, од чега је важећих  666 гласачких листића

Комисија је констатовала да је највећи број гласова (513) добио:

Предлог број 1. НАБАВКА АПАРАТА ЗА РЕАНИМАЦИЈУ ЗА ПОТРЕБЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

Предлог број 2. ДИГИТАЛИЗАЦИЈА РЕНДГЕН АПАРАТА У  СЛУЖБИ ДОМА ЗДРАВЉА КУЛА је добио 138 гласова

Предлог број 3. ЗАВРШЕТАК ИЗГРАДЊЕ ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ је
добио 15 гласова.

Поделите

Коментари су затворени.