Nova fiskulturna sala za crvenačke osnovce

0

Zgrade osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Crvenki, posle više od 40 godina i dva velika ulaganja, dobile su zasluženi novi izgled. Ovi objekti od kada su izgrađeni, nisu značajno obnavljani, pa su ove investicije bile od posebnog značaja.
Sala za fizičku kulturu bila je među najvažnijim pitanjima, pošto je bila neophodna i rekonstrukcija plafona i zamena podloge. Prema rečima direktorke škole Nataše Đerić, sala bi ostala „pod ključem“ da nije došlo do sanacije problema koji su postojali. Lokalna samouprava je u ove svrhe izdvojila blizu 3 miliona dinara, a podršku je dao i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, koji je uložio dodatnih milion dinara.U roku od mesec i po dana, radovi su završeni i izvršena je kompletna rekonstrukcija plafona (sa dijamantskim gipsanim pločama i led rasvetom), kao i postavljanje novog poda.

image-0-02-04-79ac3d925b3408186365bc7f3f72857e7449569959c658fec8ab4c84efe06290-V
Radovi u školi za decu do četvrtog razreda, takođe su pri kraju. Prethodne godine izvršena je zamena gasnog kotla i diktir sistema, koji omogućuje grejanje ne samo objekta škole „Vuk Karadžić“, nego i sportske hale i Srednje stručne škole. Iz opštinskog budžeta je za ove namene obezbeđeno 1.780.000 dinara .
U okviru projekta „Modernizacije škola“, sredstvima iz resornog ministarstva, završena je zamena podova u 10 učionica i u dva hodnika, kompletno su renovirani toaleti na dva sprata i zamenjena je stolarija. Preostalo je postavljanje vrata i fini radovi. Finalizovanje ovog projekta očekuje se do početka naredne školske godine.

Podelite

Komentari su zatvoreni.