Нова фискултурна сала за црвеначке основце

0

Зграде основне школе „Вук Караџић“ у Црвенки, после више од 40 година и два велика улагања, добиле су заслужени нови изглед. Ови објекти од када су изграђени, нису значајно обнављани, па су ове инвестиције биле од посебног значаја.
Сала за физичку културу била је међу најважнијим питањима, пошто је била неопходна и реконструкција плафона и замена подлоге. Према речима директорке школе Наташе Ђерић, сала би остала „под кључем“ да није дошло до санације проблема који су постојали. Локална самоуправа је у ове сврхе издвојила близу 3 милиона динара, а подршку је дао и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, који је уложио додатних милион динара.У року од месец и по дана, радови су завршени и извршена је комплетна реконструкција плафона (са дијамантским гипсаним плочама и лед расветом), као и постављање новог пода.

image-0-02-04-79ac3d925b3408186365bc7f3f72857e7449569959c658fec8ab4c84efe06290-V
Радови у школи за децу до четвртог разреда, такође су при крају. Претходне године извршена је замена гасног котла и диктир система, који омогућује грејање не само објекта школе „Вук Караџић“, него и спортске хале и Средње стручне школе. Из општинског буџета је за ове намене обезбеђено 1.780.000 динара .
У оквиру пројекта „Модернизације школа“, средствима из ресорног министарства, завршена је замена подова у 10 учионица и у два ходника, комплетно су реновирани тоалети на два спрата и замењена је столарија. Преостало је постављање врата и фини радови. Финализовање овог пројекта очекује се до почетка наредне школске године.

Поделите

Коментари су затворени.