Обезбеђена услуга личног пратиоца за 28 деце

0

Општина Кула финансира ангажовање личних пратилаца за особе са посебним потребама. Ова услуга је обезбеђена за 28 деце из Удружења “Плава птица” и намењена је деци која похађају основне и средње школе, а потребна им је додатна подршка како би несметано били укључени у образовни систем.

Ово је услуга која предвиђа помоћ детету у кретању до школе и у школи/вртићу, подршку у задовољавању основних потреба, као и подршку у комуникацији и стварању односа са вршњацима.

IMG-f79610398d2f1ac9d03db70c6dd0f120-V

Директор Друштва за помоћ МНРО „Плава птица” у Кули, дефектолог Марко Кошутић каже да је помоћ неопходна како би се подршка социјалне заштите за децу обезбеђивала на што квалитетнијем нивоу. Он додаје да су се са завршетком обуке стекли услови за лиценцирање личних пратилаца уз подршку Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања и истиче да је општина Кула је једна од првих локалних самоуправа у Србији, која је ову врсту помоћи спровела у складу са законом.

Програм личног пратиоца за децу са посебним потребама наставиће се и у новој школској години.

„Плава птица” настала је као удружење грађана пре 22 године, а  практично пружа све врсте услуга у сегменту бриге за ментално недовољно развијене особе.

Поделите

Коментари су затворени.