Хуманост на делу

0

Сутрашњи дан ће у Општини Кула бити обележен са две ствари – спорт и хуманост. У организацији јубиларне 10. Трке пријатељства, биће постављен хуманитарни штанд „Да се Лазар пробуди“, док ће у Црвенки у те намене бити одржана посебна рукометна утакмица. Сав приход биће уплаћен на рачун Лазара Зарубице, ученика средње школе, који је након операције грудног коша и постоперативних компликација упао у кому и од тад се није пробудио.

Трка у Кули, уједно и једна од најважнијих на републичком нивоу, осим великог броја домаћих такмичара, окупиће и такмичаре из иностранства. Старт је предвиђен код Главне поште (угао улице Јосипа Крамера и Лењинове) у 17.30 часова и биће одржане три трке: на 10 000 м, 5000 м и дечија трка на 800м. Пријавни центар ће бити отворен и сутра, од 12 до 16.30 часова у центру града, а цена пријаве је 1000 динара.

Утакмица у Црвенки, искључиво је хумантираног карактера и одржаће се четврту годину за редом, под слоганом „ Буди хуман, помози другима“. Снаге ће одмерити Рукометни клуб Црвенка и Алл Стар Теам Црвенка-играчи поникли у Црвенки који су своје каријере наставили ван свог матичног клуба. Почетак је у 18.00 часова, а цене улазница су 200 динара за одрасле и 100 динара за децу до 15 година. Такође, на улазу ће бити постављене кутије, где ће посетиоци моћи да оставе добротворни прилог. У сврху прикупљања што више средстава, продаваће се и мајице по цени од 950 динара, као и дресови са потписом учесника. У питању су играчи који су освојили запажене резултате на домаћем и међународном терену, а неки се могу похвалити и освојеном титулом Купа Србије, Суперлиге Србије,двоструке круне,затим Првенство и Куп у Израелу, Првенство и Куп у Мађарској, Супер Куп Фарска Острва и освајање Лиге Шампиона.

У овогодишњу акцију, укључио се и један од најбољих светских судија у фудбалу Милорад Мажић, који је поклонио своју судијску опрему са грбом УЕФА ( Унија европских фудбалских асоцијација), као и први дрес који је носио као судија. Он ће своју опрему потписати након повратка из Русије, пошто суди на актуелном Светском првенству у фудбалу.
Организатори позивају грађане да дођу у што већем броју, оставе прилог и помогну опоравак Лазара, који се тренутно лечи у Немачкој.
Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу, а желе да помогну куповином дресова, могу се јавити на телефон +381 63 8984 739.

Поделите

Коментари су затворени.