За популаризацију иновација и предузетништва 52 милиона динара – Отворен конкурс за доделу бесповратних средстава

0

Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације расписао је конкурс за доделу нешто више од 52 милиона динара, бесповратних средстава у оквиру Програма за промоцију и популаризацију иновација и иновационог предузетништва.

Његовом реализацијом, наведено је, држава настоји да подстакне грађане, пре свега младе, да размишљају на предузетнички начин, као и да их охрабри да у већој мери оснивају своје иновационе и техничке статапове.

Максимални износ од 26.014.500 милиона динара, прецизирано је у позиву, намењен је за планирање, израду и спровођење промотивне кампање о значају развоја иновација на националном и локалном нивоу, 10.405.800 динара за организацију манифестација које доприносе промоцији, 5.000.000 динара за израду и спорвођење програма менторства и обука, 5.405.200 динара за израду и спровођење истраживања о стању, проблемима и перспективама иновационог екосистема у Србији, те највише до 5.202.900 динара за израду штампаних и мултимедијалних публикација које доприносе промоцији и популаризацији иновација и предузетништва.

Право на коришћење средстава имају организације које конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, а пријаве се достављају до утрошка средстава.

Више детаља погледајте ОВДЕ.

Поделите

Коментари су затворени.