Врбасу и Кули по 23.000 евра у игри „Узми рачун и победи“

0

У недавно завршеној наградној игри „Узми рачун и победи“ општине Врбас и Кула добиле су свака по 23 хиљаде евра, а критеријум није била случајност већ укупан број коверата са фискалним рачунима које су послали грађани.

Током ове и наредне недеље у свим месним заједницама општина Врбас и Кула грађани ће моћи да гласају и тако одлуче како да се потроши новац добијен у наградној игри „Узми рачун и победи“. Врбашани ће моћи да бирају између три предлога за унапређење комуналних услуга од којих је један везан за здравствену заштиту, а два за спорт и рекреацију, каже Милан Глушац, председник општине Врбас.

„Гласање ће се моћи обавити у месним заједницама и у Канцеларији за младе од 7 до 19 часова сваког дана у наредном периоду. Оно што је јако битно је да смо ми дефинисали неколико различитих пројеката од којих су сагласност добили опремање сензорне собе, затим опремање, санирање и реконструкција спортских терена на Јасикама и Виноградима и Центар за физичку културу „Драго Јововић“, дакле употпуњавање садржаја.“

Предложени пројекти у општини Кула су набавка апарата за реанимацију у хитној помоћи, затим дигитализација рентген апарата у Дому здравља, а трећи је завршетак изградње азила за псе. Куљани ће гласати од 11. до 18. јуна, а Блажо Костић, руководилац одељења за инвестиције Општинске управе Кула каже да су грађани преко локалних медија и портала већ упознати са предлозима и терминима за гласање:

„Упознати су и ми ћемо се трудити да буду што боље упознати, да одзив буде добар, не мора да буде као у игри „Узми рачун и победи“, али да имамо значајан одзив. Јер ако су се већ трудили за себе, а и било је људи из општине Кула који су добили награде и мени је то јако драго, да и као општина и као неки општи интерес покажу вољу да кажу – Да, ми мислимо да треба да се уради – то.“

Примарни циљ наградне игре „Узми рачун и победи“ је борба против сиве економије а без обзира на исход гласања наредних дана сигурно је да ће се грађанима Врбаса и Куле осетно побољшати ниво комуналних услуга.

Поделите

Коментари су затворени.