Uzmi račun i pobedi: Od ponedeljka, 11. juna počinje glasanje za najbolji projekat

0

Građani opštine Kula će od ponedeljka 11. juna 2018. godine imati priliku da učestvuju u anketi za izbor najboljeg projekta u sklopu nagradne igre „Uzmi račun pobedi“. Opština će novac u vrednosti od 23 hiljade evra moći da iskoristi za opremanje Doma zdravlja ili za potrebe završetka izgradnje prihvatilišta za pse lutalice. Javno glasanje će se trajati do 18. juna 2018.godine, od 7 do 15 časova u mesnim kancelarijama, dok će u Kuli građani svoje pravo glasa moći da iskoriste u Uslužnom centru opštine Kula. Pravo učešća imaju punoletni građani sa prebivalištem u opštini Kula. Prema rečima Blaža Kostića, opština će sufinansirati svaki od navedenih projekata za koji se odluče građani. On je takođe apelovao na građane da izađu u što većem broju i time aktivno učestvuju u odabiru najboljeg rešenja.

Podsećamo, u kategoriji srednjih opština, Kula je zauzela drugo mesto i na taj način osvojila sredstva za lokalna ulaganja koja će utrošiti na jedan od predloženih projekata, po izboru građana.

Lokacije na kojima će se obavljati glasanje:

Uslužni centar opštine Kula, Lenjinova 11
Mesna kancelarija Crvenka, Moše Pijade 57
Mesna kancelarija Sivac, Maršala Tita 197
Mesna kancelarija Ruski Krstur, Maršala Tita 80
Mesna kancelarija Lipar, Maršala Tita 38
Mesna kancelarija Kruščić, Vladimira Nazora 23
Mesna kancelarija Nova Crvenka, Maršala Tita 22

Predloženi projekti:

1. Nabavka aparata za reanimaciju u Hitnoj pomoći
Postojeća oprema i uređaji neophodni za reanimaciju i pomoć prilikom poremećaja rada srca pacijenata u Hitnoj pomoći u okviru Doma zdravlja Kula je zastarela i ne može na adekvatan način da pruži zdravstvene usluge građanima. Potrebno je nabaviti novu modernu opremu u cilju zadovoljenja većeg stepena zdravstvene zaštite građana i većeg broja uspešnih reanimacija. Reč je o nabavci dva defibrilatora koji se koriste kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara.

Korisnici:
40.000 stanovnika opštine Kula

2. Digitalizacija rendgen aparata u Domu zdravlja
Rendgenski aparati i i prateća oprema za potrebe specijalističkih službi u Domu zdravlja stari su više od 30 godina i nisu u mogućnosti da zadovolje potrebe korisnika. Nabavka i instalacija digitalne opreme na postojećim aparatima doprinela bi boljoj i kvalitetnijoj usluzi i efikasnijem lečenju pacijenata. Snimanje digitalizovanim aparatima bilo bi znatno brže, rezultati bi se učitavali direktno na računaru, smanjio bi se broj dodatnih snimanja, a samim tim bilo bi smanjeno i zračenje pacijenata i medicinskog osoblja.

Korisnici:
40.000 stanovnika opštine Kula
Zaposleni u Domu zdravlja

3. Završetak izgradnje prihvatilišta za pse lutalice
Opština Kula je 2011. izgradila Azil za pse u kojem se privremeno zbrinjavaju pse lutalice. Druga faza izgradnje ovog prihvatilišta podrazumeva postavljanje boksova za prihvatanje maksimalno 115 pasa. Izgradnjom novih boksova kapaciteti za prihvatanje pasa bili bi udvostručeni. Usled velikog broja pasa lutalica na ulicama opštine Kula, lokalno komunalno preduzeće sa velikim teškoćama izlazi u susret zahtevima građana u cilju pružanja adekvatne zoo-higijenske usluge. Rezultati i efekti izgradnje Azila za pse ogledaju se u smanjenju broja pasa lutalica na ulici, kao i kroz veći stepen zaštite građana od ujeda pasa.

Priređivač nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. je Vlada Republike Srbije i organizuje se pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

Na sajtu ispod možete videti opis projekata u celosti
http://uzmiracun.rs/kula-opisi-projekata

Kula-1

Podelite

Komentari su zatvoreni.