Узми рачун и победи: Од понедељка, 11. јуна почиње гласање за најбољи пројекат

0

Грађани општине Кула ће од понедељка 11. јуна 2018. године имати прилику да учествују у анкети за избор најбољег пројекта у склопу наградне игре „Узми рачун победи“. Општина ће новац у вредности од 23 хиљаде евра моћи да искористи за опремање Дома здравља или за потребе завршетка изградње прихватилишта за псе луталице. Јавно гласање ће се трајати до 18. јуна 2018.године, од 7 до 15 часова у месним канцеларијама, док ће у Кули грађани своје право гласа моћи да искористе у Услужном центру општине Кула. Право учешћа имају пунолетни грађани са пребивалиштем у општини Кула. Према речима Блажа Костића, општина ће суфинансирати сваки од наведених пројеката за који се одлуче грађани. Он је такође апеловао на грађане да изађу у што већем броју и тиме активно учествују у одабиру најбољег решења.

Подсећамо, у категорији средњих општина, Кула је заузела друго место и на тај начин освојила средства за локална улагања која ће утрошити на један од предложених пројеката, по избору грађана.

Локације на којима ће се обављати гласање:

Услужни центар општине Кула, Лењинова 11
Месна канцеларија Црвенка, Моше Пијаде 57
Месна канцеларија Сивац, Маршала Тита 197
Месна канцеларија Руски Крстур, Маршала Тита 80
Месна канцеларија Липар, Маршала Тита 38
Месна канцеларија Крушчић, Владимира Назора 23
Месна канцеларија Нова Црвенка, Маршала Тита 22

Предложени пројекти:

1. Набавка апарата за реанимацију у Хитној помоћи
Постојећа опрема и уређаји неопходни за реанимацију и помоћ приликом поремећаја рада срца пацијената у Хитној помоћи у оквиру Дома здравља Кула је застарела и не може на адекватан начин да пружи здравствене услуге грађанима. Потребно је набавити нову модерну опрему у циљу задовољења већег степена здравствене заштите грађана и већег броја успешних реанимација. Реч је о набавци два дефибрилатора који се користе као средство прве помоћи код срчаног удара.

Корисници:
40.000 становника општине Кула

2. Дигитализација рендген апарата у Дому здравља
Рендгенски апарати и и пратећа опрема за потребе специјалистичких служби у Дому здравља стари су више од 30 година и нису у могућности да задовоље потребе корисника. Набавка и инсталација дигиталне опреме на постојећим апаратима допринела би бољој и квалитетнијој услузи и ефикаснијем лечењу пацијената. Снимање дигитализованим апаратима било би знатно брже, резултати би се учитавали директно на рачунару, смањио би се број додатних снимања, а самим тим било би смањено и зрачење пацијената и медицинског особља.

Корисници:
40.000 становника општине Кула
Запослени у Дому здравља

3. Завршетак изградње прихватилишта за псе луталице
Општина Кула је 2011. изградила Азил за псе у којем се привремено збрињавају псе луталице. Друга фаза изградње овог прихватилишта подразумева постављање боксова за прихватање максимално 115 паса. Изградњом нових боксова капацитети за прихватање паса били би удвостручени. Услед великог броја паса луталица на улицама општине Кула, локално комунално предузеће са великим тешкоћама излази у сусрет захтевима грађана у циљу пружања адекватне зоо-хигијенске услуге. Резултати и ефекти изградње Азила за псе огледају се у смањењу броја паса луталица на улици, као и кроз већи степен заштите грађана од уједа паса.

Приређивач наградне игре Узми рачун и победи 2018. је Влада Републике Србије и организује се под покровитељством премијерке Ане Брнабић у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

На сајту испод можете видети опис пројеката у целости
http://uzmiracun.rs/kula-opisi-projekata

Kula-1

Поделите

Коментари су затворени.