Од 1. септембра награђивање компанија које усклађују рад и родитељство

0

Влада и Привредна комора (ПКС) позвале су данас све компаније у Србији које доприносе усклађивању рада и родитељства да се од 1. септембра пријаве за награду Пријатељ породице.

Председница Владе Србије Ана Брнабић казала је данас да је награда подељена у три категорије – за мала и средња предузећа, за велика предузећа и за јавна предузећа.

Она је додала да ће те компаније имати велику част да понесу бренд „family friendly“ компанија, који ће моћи да искористе да потрошачима покажу да иду корак даље, односно да доприносе младим родитељима да развијају своју каријеру, а да се не одричу формирању породице.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је казао да ће ПКС обезбедити новчану награду и серфитификат, која је нека врста „жига“ за награду које доприносе усклађивању, а додао је да ће се тежити да држава таквим компанија да још бенефита попут предности на расписаним тендерима.

Он је додао да су критеријуми за награђивање то да компаније имају флексибилно радно време, да имају пријатан однос према запосленима, брину о деци запослених, подстичу рађање, пружају подршку породици, утичу на смањење стреса, уважавају иницијативу у вези са уклапањем рада и родитељства и имају организационе акције унутар компаније приликом уклапања, као и оне које брину о заједници.

Чадеж је истакао да је рок до 1. септембра дат са циљем да би компаније имале довољно времена да примене неке од критеријума и да унапреде своје пословање и додао да очекује да ће у новембру бити награђене прве компаније.

Министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић је рекла да је циљ да има више компанија које су „пријатељи породице“, и да најбољи добију признање и „фамилy фриендлy“ сертификат које ће им омогућити да имају бенефите једног дана.

Премијерка је раније најавила да Влада уводи мере за подстицање рађања које подразумевају три ствари – финансијску подршку, пројекат е-беба којим се уклањају административне препреке за родитеље, и усклађивање рада и родитељства.

Поделите

Коментари су затворени.