Економско-трговинској школи одобрен пројекат мобилности „Еразмус +“

0

Фондација Темпус одобрила је пројекат „ЕТS KULA ICT DEVELOPMENT 2018“, којим је Економско-трговинска школа конкурисала за учешће у програму за мобилност у школама. Конкурсни рок био је отворен до 01.фебруара 2018.године, а одлука о одабиру пројекта за финансирање донета је на основу правила програма Еразмус +.
Захваљујући многобројним активностима које промовише и спроводи овај програм, пружа се подршка како организацијама, тако и појединцима у личном и професионалном развоју.

За школу, финансирање пројекта значи: подршку наставницима у стицању знања, вештина и компетенција; професионални развој запослених у области стручног образовања; јачање веза између формалног и неформалног образовања; подизање свести и разумевања других култура и земаља учесница, као и примена информационих технологија у наставном процесу.

Према речима Марине Џакуле, директорке школе, позитиван резултат овог пројекта је и „ветар у леђа“ за учествовање у новим пројектима, а све са жељом да Економско-трговинска школа буде препозната по квалитетној настави и праћењу новина у образовању.

Пројекат ће бити остварен у школској 2018/2019. години и подразумева припрему активности за реализовање програма, обуку наставника у Шпанији у октобру 2018.године и имплементацију стеченог знања.

Поделите

Коментари су затворени.