Каратисткиња “Црвенке” Николина Сарапа освојила бронзу на Купу Србије у Беочину

0

На Купу Србије за кадете, јуниоре, млађе сениоре и сениоре у Беочину, који је одржан 2. јуна у организацији Карате федерације Србије, Николина Сарапа је у конкуренцији јуниорки кате појединачно освојила 3. место и бронзану медаљу.
Иако жреб Николини није био наклоњен (такмичила се једно коло више у односу на друге такмичарке и била друга на жребној листи) она је до бронзане медаље дошла тако што је прошла три кола савладавши три супарнице.

На путу до медаље Николина је у првом мечу са 3:0 победила Наталију Николић из КК „Унсу“ из Земуна, да би у другом колу са 2:1 победила Селену Ђорђевић из КК „Раднички“ из Ковина и у трећем са 3:0 победила Ању Воркапић из КК „Сомборац“ из Сомбора.

2
У четвртом колу, у мечу за улазак у финале, Николини је недостајало још мало среће, пре свега у тактици, у избору јаче кате и још концентрације и снаге. Николина је овај меч изгубила од Милице Николић из КК „Чукарички Рода“ из Београда и тако освојила бронзану медаљу.

3

Николину у наредном периоду после десет година тренирања очекују припреме за полагање за мајсторско звање “црни појас 1. дан” које треба да уследи на Карате кампу КСВ у Апатину 14. јула, где ће по позиву такође учествовати као такмичарка на припремама.
Друга такмичарка КК „Црвенка“ Ања Поповић се такмичила у кадетској конкуренцији такође у катама појединачно и испала у другом колу.

4

Поделите

Коментари су затворени.