Одржана саобраћајна едукација за грађане

0

Јуче је у Кули, Црвенки и Сивцу одржана саобраћајна едукација за грађане наше општине. Акценат је био на информисању пре свега млађе популације о значају безбедности у саобраћају.

DSC03536
У циљу едукације деце предшколског узраста и ђака првака, одржан је час „Пажљивкова правила“, којем су путем организованог превоза присуствовала деца из свих насељених места у нашој општини.
Према речима организатора око 1000 малишана је учествовало у овој акцији и свако дете је добило поклон у виду светлеће наруквице.

1
За средњошколце су у Економско-трговинској школи у Кули одржане две трибине „На матуру без аута“ и „Још увек возим“. Ове трибине су биле од посебног значаја за матуранте, узевши у обзир да је пред њима период матурских прослава на којима је честа конзумација алкохолних пића. Гост је био Синиша Савић из удружења параплегичара, који је на сопственом искуству показао како изгледају последице вожње у недозвољеним условима, пошто је као тинејџер остао парализован у саобраћајној незгоди.
У центру Куле постављени су симулатори чеоног судара и превртања возила, па су овим путем грађани имали могућност да се и сами увере у озбиљност последица непажње током вожње. Као најчешћи узроци незгода наведени су прекорачење брзине, конзумирање алкохола пре и током вожње, као и невезивање сигурносног појаса. Сви учесници у овој акцији су осим промотивног материјала добили и пригодан поклон.

DSC03524
Ове године, забележен је највећи одзив грађана, што показује да су претходне акције биле успешне у подизању свести људи о овом проблему. Они који су били и претходних година потврђују да им је ова едукација без сумње променила став према понашању у вожњи.
Акцију је организовао Савет за безбедност саобраћаја општине Кула у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

Поделите

Коментари су затворени.