До пореских уверења ускоро преко портала еПорези

0

Пореским обвезницима ће се ускоро, путем портала еПорези, електронски издавати четири врсте пореских уверења, најављује Драгана Марковић, директорка Пореске управе.

Реч је о уверењима о измиреним укупним пореским обавезама, о измиреним обавезама за ПДВ, о измиреним обавезама за здравствено осигурање и о измиреним обавезама по конкретној пореској пријави.

„У наредне две и по године биће много видљивије све што радимо за грађане“, каже Марковић, истичући да се константно ради на унапређењу електронске комуникације са пореским обвезницима.

Према њеним речима, у првом кварталу 2018. је преко портала еПорези месечно подношено у просеку 530.000 електронских пореских пријава, што значи да је за прва четири месеца ове године поднето више од два милиона пореских пријава.

„У односу на прва четири месеца претходне године повећање износи 6,1 одсто. Највеће повећање је остварено код упита стања пореских обвезника преко портала еПорези. За прва три месеца ове године, просечно је месечно обрађено 235.000 захтева, што је повећање у односу на исти посматрани период претходне године од 25 одсто“, наводи Марковић у интервјуу за Бизнис Магазин.

Поделите

Коментари су затворени.